NovinkyHobbytec a plány do roku 2022

Každý rok boríme hranice. A ten budúci nebude výnimkou. Našim cieľom je nový rekordný obrat, opäť výrazná expanzia na okolité trhy, posilnenie výroby a rozšírenie produktového portfólia. Zároveň sa chceme ešte priblížiť našim klientom. Chystáme sa otvoriť ďalšie ukážkové centrá. A čo ďalšie nás čaká? Plány pre vás zhrnul Miroslav Zelený, konateľ a zakladateľ spoločnosti.

Rok 2021 sa blíži ku koncu a my môžeme začať bilancovať. Tento rok sme urobili zásadný krok. Presťahovali sme sa do nových priestorov. Keby nám ešte nedávno niekto povedal, že čoskoro budeme sídliť v areáli s rozlohou viac ako 6 000 m², neverili by sme. Dnes naša výroba disponuje 5 000 m² a kancelárie 1 300 m². Vo Všechromoch máme všetko. K tomu sme výborne logisticky umiestnení, nachádzame sa ihneď pri zjazde D1.

Na dosah klientom

Naša realizácia nájdete vo všetkých kútoch Českej republiky a my sa chceme ešte viac priblížiť všetkým klientom. Zatiaľ si produkty značky Hobbytec môžete prezrieť iba v ukážkovom centre v Říčanoch pri Prahe. To sa zmení. Chystáme sa otvoriť showroom v Brne, Žiline a Plzni. Moravania tak nebudú musieť vážiť dlhú cestu do hlavného mesta.

S týmto krokom príde aj výrazné posilnenie našej prezentácie v online priestore. Už niekoľko rokov výrazne investujeme do e-commerce a budúci rok nebude iný.

Rekordné obraty a ďalšie predikcie

Tento rok prekonáme hodnotu ročného obratu vo výške 400 miliónov korún. Oproti minulému roku sa jedná o 45% nárast. Darilo sa aj na zahraničných trhoch. Na Slovensku sme sa dostali na hranicu 3 milióny eur. K tomu sme spustili veľkoobchodný predaj v Poľsku a Írsku, zároveň sme zahájili prípravy v Nemecku a Rakúsku. Tiež sme posilnili systém vedenia zásob a začali s prechodom na nové ERP. Na to sme spustili certifikáciu výrobkov vlastnej výroby.

Tieto úspechy pre nás predstavujú obrovský záväzok do budúcnosti. Našim cieľom sa stáva meta 550 miliónov korún v ročnom obrate. S tým očakávame ďalšie posilnenie v personálnej štruktúre firmy. Investície budú tiež v infraštruktúre. Výrobný závod rozšírime na viac ako 9 000 m². V rámci zahraničia chceme posilniť pozíciu na rakúskom a nemeckom trhu.

Širší výber produktov na mieru

Sťahovanie do väčších priestorov nám prinieslo ďalšie možnosti. My sme sa príležitosti chopili a rozšírili naše technické zázemie. V našom výrobnom arzenáli pribudla nová výrobná linka Elumatec 628 v hodnote cez 20 miliónov korún. To sa premietne v širšej ponuke hliníkových produktov.

Budúci rok chystáme začať vyrábať modulárne rozmery pergol a zimných záhrad. Zároveň sa viac chceme venovať elegantným zimným záhradám so sklom bez rámu. Keďže je hliník úplne variabilný vo svojom prevedení, môžeme ho zvoliť v akomkoľvek farebnom odtieni. Preto pripravujeme projekt vlastnej lakovne, ktorá ešte zlepší výrobu záhradných stavieb na mieru. Súčasťou nášho vývoja bude implementácia nového ERP systému ako nástroja na optimalizáciu firemných procesov.

Nová výrobná linka Elumatec 628 


Pozrite sa do nášho nového skladu