Archív článkov

Amnestia na čierne stavby - apríl 2024
Magazín
Ak máte na svojom pozemku takzvanú čiernu stavbu, štát vám tento rok ponúka možnosť ako ju dodatočne zlegalizovať. V tomto článku si prejdeme čo sa tejto amnestie týka, aké podmienky musíte splniť a dokedy je možné využiť túto možnosť.
Veľká noc v zimnej záhrade - marec 2024
Magazín
Keď si väčšina ľudí predstaví Veľkú noc, často si vybaví obrázky jarných lúk, kvitnúcich sadov a teplého slnečného počasia. Posledné roky však Veľká noc počasím vyzerá trochu inak. Napriek tomu, že je vonku chladnejšie, si stále môžeme vychutnať kúzlo tohto sviatku aj v našich zimných záhradách.
Napísali o nás - Štýlové bývanie - 02
Magazín
Využite prístrešok pre auto ako kryté parkovacie miesto - článok z roku 2022
Napísali o nás - Stavebníctvo a bývanie - 02
Magazín
Užite si prvé jarné lúče v zimnej záhrade či pod pergolou - článok z roku 2021
Zimná záhrada aj na rohu domu - marec 2024
Magazín
Pri zastrešení terasy treba okrem dizajnovej stránky myslieť aj na tú plošnú. Presahuje vám terasa za roh domu? V takých prípadoch vieme vyrobiť aj rohovú zimnú záhradu.
Napísali o nás - Stavebníctvo a bývanie - 01
Magazín
Prístrešok či pergola? Pozrite si dve inšpiratívne realizácie z praxe - článok z roku 2021
Ako pripraviť zimnú záhradu na jar - február 2024
Magazín
Dni sa predlžujú, teploty pomaly stúpajú a to znamená, že prichádza jar. Ako sa ale postarať a pripraviť svoju záhradnú stavbu na toto obdobie?
Napísali o nás - Štýlové bývanie - 01
Magazín
Najnovšie trendy na trhu so zimnými záhradami a záhradným zastrešením - Štýlové bývanie - článok z roku 2021
Romantika v zimnej záhrade - február 2024
Tipy
V kolotoči práce a povinností sa dokáže človek ľahko stratiť. Miestami však nastane priestor, ktorý si vyžaduje relax a pokojné oddýchnutie. Premeňte svoju zimnú záhradu na romantické posedenie.
Začnite rok investovaním - január 2024
Magazín
Január je ideálnym časom na plánovanie a predsavzatia. Naplánujte si vašu záhradnú stavbu a pripravte sa na jarné počasie.
Ako sa starať o záhradné stavby v zime? - december 2023
Magazín
Určite každý majiteľ záhradnej stavby si aspoň raz povedal, že by chcel svojej pergole či zimnej záhrade dopriať starostlivosť, ktorú si zaslúži. Záhradné stavby svojou konštrukciou dokážu prežiť desiatky rokov, preto považujeme za správne informovať ako pripraviť vašu záhradnú stavbu na zimné počasie.
Pripravte sa na sviatky s Hobbytecom - november 2023
Magazín
Pripravte sa na sviatky s našou vianočnou akciou a získajte od nás darček do vašej obývačky
Jeseň praje záhradným stavbám - október 2023
Inspirace
Ak uvažujete o stavbe pergoly, zimnej záhrady či prístrešku pre auto, práve jesenné mesiace môžu byť tým najlepším časom na ich realizáciu.
Sme sponzorom relácie Hurá do záhrady - september 2023
Magazín
Hobbytec Slovensko sa stal sponzorom relácie o záhrade a záhradných stavbách. Hurá do záhrady prinesie inšpiráciu a rady zdokonaliť svoju záhradu a ako sa starať o jej flóru.
Ako vášmu autu pomôže prístrešok?
Magazín
Každý majiteľ auta pozná nepríjemnný pocit z prehriateho interiéru a každodenného zakrývania auta plachtou alebo inými pomôckami na odrážanie slnečných lúčov.
Bezrámové zasklenie a bioklimatické pergoly - trend roku 2023
Novinky
Ak ste fanúšikom obľúbeného minimalistiského štýlu, určite oceníte doplnok vo forme bezrámového zasklenia vašej terasy či balkóna.
Výpredaj Sankyo zásob
Novinky
Neváhajte a zaobstarajte si prístrešok pre auto Sankyo v prevedení pre jedno alebo viac áut so zľavou až 35%.
Čo bude vládnuť záhradám v roku 2023?
Magazín
Rok pergoly strieda rok zimných záhrad. Prichádzajú mesiace, kedy budeme premýšľať ešte viac komplexnejšie a voliť stavby, ktoré prinesú ďalšie pridané hodnoty. Zimné záhrady všetko spĺňajú. S nimi rozšírite domácnosť o ďalšiu miestnosť. Zároveň môžu šetriť výdavky za energiu. V dnešnej dobe vítaná vlastnosť. Čo ďalšie nás čaká?
Fotovoltaická technológia solárnych záhradných stavieb
Magazín
Pripravili sme si pre vás menší slovníček častí nášho fotovoltaického systému. Ním disponujú všetky solárne stavby od základných prístreškov cez zimné záhrady až po autobusové zastávky. Jednotlivé prvky sa opierajú o najmodernejšie technológie.
Hobbytec ako priekopník estetickej fotovoltaiky
Magazín
Každý z nás pri robení fotovoltaiky rieši jej estetickú stránku. Solárne panely na streche berú rodinnému domu celistvosť a výrazne ovplyvňujú jeho vzhľad. Solárne panely na zelených lúkach sa už stali vyvrhelom spoločnosti. Riešenie sa nachádza v alternatívnom umiestnení fotovoltaickej technológie. V Hobbytec pracujeme na niekoľkých z nich.