Archív článkov

Hobbytec ako priekopník estetickej fotovoltaiky
Magazín
Každý z nás pri robení fotovoltaiky rieši jej estetickú stránku. Solárne panely na streche berú rodinnému domu celistvosť a výrazne ovplyvňujú jeho vzhľad. Solárne panely na zelených lúkach sa už stali vyvrhelom spoločnosti. Riešenie sa nachádza v alternatívnom umiestnení fotovoltaickej technológie. V Hobbytec pracujeme na niekoľkých z nich.
Predstavujeme bioklimatické pergoly série Climatic
Magazín
V našej ponuke novo nájdete sériu bioklimatických pergol Climatic. Základné prevedenie sme doplnili od dvoch variantov. Jednu s bočným zasklením, druhú obohatenú o vonkajšie žalúzie. Oba typy je možné kombinovať. Poďme si ich predstaviť bližšie.
Pozrite sa na podrobné reportáže o solárnych stavbách
Magazín
V spolupráci so serverom tvbydleni.cz sme pripravili sériu reportáži na tému solárnej záhradnej stavby. Dozviete sa všetko o funkčnosti, výkone, možnosti čerpania dotácií či vám predstavíme kompletnú ponuku tejto novinky.
10 najčastejších otázok k fotovoltaickým záhradným stavbám
Magazín
Pripravili sme pre vás prehľad najčastejších otázok ohľadom nášho fotovoltaického systému.
Fotovoltaika na záhradnej stavbe je lepšia ako panely na rodinnom dome
Magazín
Titulok hlása odvážne ale pravdivé tvrdenie. Na spojenie fotovoltaického systému a záhradných stavieb sa schyľovalo dlhé, chýbalo však funkčné a elegantné riešenie. Nám sa podarilo spojiť hliníkovú konštrukciu a zastrešenie z bezpečnostného skla, do ktorého sú solárne panely úplne integrované. Výsledok posúďte sami.
Podľa čoho vyberať prístrešok pre karavan a obytný automobil?
Magazín
Neustále na ceste. Zaparkovať na akomkoľvek mieste, bokom od civilizácie a užiť si tam nerušené okamihy. Majitelia karavanu milujú prírodu a nekonečnú cestu pred sebou. Avšak občas nastane chvíľa, kedy sa treba vrátiť do životnej rutiny a svoje obytné vozidlo nechať stáť pri dome. Vhodný prístrešok mu môže poskytnúť ideálne útočisko. Podľa čoho ideálny variant vyberať?
Hliníkové stavby na terasu reštaurácie alebo kaviarne
Magazín
​​Atypické rozmery, rôzne druhy zastrešenia, posuvné steny a dokonalé tienenie. Pri výbere hliníkovej záhradnej stavby máte široké možnosti, ako vytvoriť dokonalý priestor aj pre najnáročnejšieho zákazníka. Svoju reštauráciu či kaviareň môžete rozšíriť o elegantnú pergolu, prístrešok alebo zimnú záhradu.
História prístreškov pre auto
Magazín
To máte hliníkové prístrešky, oceľové prístrešky, prístrešky voľne stojace, prístrešky prikotvené k stene, prístrešky s bočnou stenou a mnoho ďalších. Ponuka je široká a neustále sa rozširuje. Prakticky si môžete vytvoriť variant úplne na mieru. Odkiaľ tento typ stavby prišiel a aká je jeho budúcnosť?
Cena záhradnej stavby
Magazín
Pri plánovaní zimnej záhrady zohráva cena zásadnú úlohu. Jej výšku ovplyvňuje zvolený rozmer, skladba doplnkov a celkové prevedenie. Často musíme robiť kompromisy, do ktorých sa nám nechce. Avšak je to možné aj bez nich. Ako?
9 otázok k bioklimatické pergole
Magazín
Bioklimatická pergola je stále horúcou novinkou, ktorá sa ihneď dostala do povedomia a túžob každého milovníka záhradného posedenia. Avšak jej funkčnosť zostáva pre mnohých záhadou. Poďme sa pozrieť na pár častých otázok.
Ako si vytvoriť teplé podnebie pod pergolou
Rady
Letné dni sú za nami a jeseň nastupuje na scénu. Chladné dni nám postupne budú krátiť spoločné rodinné chvíle pod našou obľúbenou pergolou. Voľba vhodného typu vykurovania však môže zaistiť príjemnú klímu aj za studeného počasia. Ako na to?
Doplnky k hliníkové pergole
Magazín
Variabilita hliníkovej pergoly je nekonečná. Ku konštrukcii je možné pridať doplnok, ktorý stavbu obohatí z pohľadu funkčnosti i designu. Aké sú možnosti? Vyberajte z elegantného tienenia i bočných stien z rôznych materiálov.
Pestovanie zeleniny v zimnej záhrade
Magazín
Zimná záhrada nemusí slúžiť iba k odpočinku. Veľké presklené plochy, ochrana pred dažďom, systém odvetrávania a dostatok tepla vám zaistí príjemnú klímu pre uspokojenie vašich záhradníckych chúťok. Celý priestor sa môže premeniť na oázu zeleninovej zberu.
Aký vybrať tvar zastrešenia pre prístrešok pre auto
Magazín
Prístrešok pre auto chráni vozidlo pred silnými slnečnými lúčmi, dažďom, krúpami a prípadne snehom. Jedná sa o elegantného a funkčného pomocníka v prípadoch, že nedisponujete garáží. Vo svojom vzhľade úplne variabilná stavba ponúka veľké množstvo prevedení. Tie sa líšia predovšetkým tvarom zastrešenia. Aké máme v tomto možnosti?
Slovníček zimnej záhrady
Magazín
Čo je Bioklimatická zimná záhrada? Aké zastrešenie vybrať? Čo znamená eloxovaný hliník? Pri výbere zimnej záhrady je potrebné zvážiť rad parametrov. A ak sa v nich trochu strácate, pripravili sme pre vás výklad viacerých základných pojmov.
Domácu kanceláriu na záhrade? Prečo nie!
Magazín
Stále častejšie homeoffice nemusí byť obmedzený múrmi domu. Ak vlastníte väčšiu záhradu, môžete prácu presunúť tam. Stačí si zvoliť správnu stavbu. Svoju kanceláriu môžete umiestniť do voľne stojace zimnej záhrady či menšieho mobilného domu.
Kúzlo malého mobilného domu
Magazín
Pre niekoho nepochopiteľné bývanie, pre iného splnený sen. Malé mobilné domy ponúknu na pár metroch všetko potrebné, a ešte veľa navyše. Poskytnú vám sympatický spôsob života, ktorý za nízke náklady splní vysoké nároky.
Bioklimatická pergola ako múdra záhradná stavba
Magazín
Jedným kliknutím na vašom mobilnom telefóne rozsvietite svetla v izbách, nastavíte požadovanú teplotu a zatiahnete žalúzie. Múdra domácnosť sa stáva fenoménom a budúcnosťou. Inteligentné riadenie však nemusí zostať len v interiéri, postupne sa presúva aj na záhradu. Bioklimatickej pergoly na tento trend silne zodpovedajú.
Osvětlení v zimnej záhrade a pergole
Magazín
Záhradný stavbu si kupujeme s cieľom v nej tráviť väčšinu voľných chvíľ. Za príjemného počasia sem presúvame väčšinu aktivít a k nim je dôležité mať dostatok svetla, či už ide o to prírodné či umelé. Ako ho získať? Riešenie je veľa. Pergola aj zimná záhrada sú v tomto smere veľmi variabilný.