Archív článkov

Kúzlo malého mobilného domu
Magazín
Pre niekoho nepochopiteľné bývanie, pre iného splnený sen. Malé mobilné domy ponúknu na pár metroch všetko potrebné, a ešte veľa navyše. Poskytnú vám sympatický spôsob života, ktorý za nízke náklady splní vysoké nároky.
Bioklimatická pergola ako múdra záhradná stavba
Magazín
Jedným kliknutím na vašom mobilnom telefóne rozsvietite svetla v izbách, nastavíte požadovanú teplotu a zatiahnete žalúzie. Múdra domácnosť sa stáva fenoménom a budúcnosťou. Inteligentné riadenie však nemusí zostať len v interiéri, postupne sa presúva aj na záhradu. Bioklimatickej pergoly na tento trend silne zodpovedajú.
Osvětlení v zimnej záhrade a pergole
Magazín
Záhradný stavbu si kupujeme s cieľom v nej tráviť väčšinu voľných chvíľ. Za príjemného počasia sem presúvame väčšinu aktivít a k nim je dôležité mať dostatok svetla, či už ide o to prírodné či umelé. Ako ho získať? Riešenie je veľa. Pergola aj zimná záhrada sú v tomto smere veľmi variabilný.
Zateplenie mobilného domu
Magazín
Možno mobilný dom obývať celoročne? Nedochádza pri prevádzke k veľkým tepelným stratám? Mýtov, predsudkov a otázok okolo tohto typu stavby je veľa. Vlastnosti jej konštrukcia však zvládnu akékoľvek počasie. Z čoho sa skladajú obvodové múry a aké zateplenie je najčastejší?
Ako využiť priestor malej záhrady
Magazín
Mať vlastnú záhradu je nenahraditeľná záležitosť, či už sa za vašim domom nachádza akokoľvek veľký kus prírody. Ak disponujete menším pozemkom, je nutné s každým metrom zaobchádzať šetrne. Aj tak je možné vytvoriť dokonalú oázu pre váš odpočinok. Ako na to?
Zdravotné benefity zimnej záhrady
Magazín
Vedeli ste, že zimná záhrada prospieva vášmu zdraviu? Okrem všetkých funkčných vlastností má tiež blahodarné účinky na telo, myseľ a náladu. A v čom sa jej kúzlo skrýva?
Stropný systém vykurovania mobilného domu
Magazín
Veľkoplošné vykurovacie systémy sa stávajú moderným štandardom väčšiny novostavieb. Oproti klasickým nástenným ohrievačom sú ďaleko efektívnejšie. Umožňujú totiž rovnomerne rozmiestniť teplo po celej miestnosti. Navyše nie sú vidieť a dávajú väčšiu voľnosť pri zariaďovaní interiéru. V tomto smere máme dve možnosti voľby. Podlahové a stropné vykurovanie.
Aký je ideálny povrch pod záhradný pergolu?
Magazín
Stavebná príprava pergoly je veľmi dôležitým krokom. Pri jej montáži je nutné zaistiť bezproblémové ukotvenie do domu, správne vyviesť elektroinštaláciu, a predovšetkým vytvoriť stabilný podklad. Ako na to? Možností je veľa.
KVH hranol u nosnej konštrukcie mobilného domu
Magazín
KVH nosníky sa často využívajú v konštrukciách mobilných domov a ďalších stavieb. Ich vlastnosti ich k tomu predurčujú. Pre tento účel sú navrhnuté. Jedná sa o konštrukčné rezivo, ktoré je špeciálna upravené pre svoj budúci účel.
Tepelný most v zimnej záhrade
Magazín
Čo je tepelný most? Jedná sa o také miesto v stavbe či konštrukcii, kadiaľ uniká viac tepla ako v ostatných častiach. Tento ľahký prienik má za následok zvýšenie energetickej náročnosti budovy. Zároveň môže spôsobiť vyššiu vlhkosť, vznik plesní a teda porušiť statiku celej stavby.
Stavba prístrešku pre auto do zámkovej dlažby
Magazín
V prístrešku pre auto sa využíva rad podkladov. K tým najpopulárnejším patrí štrk, asfalt a samozrejme zámková dlažba. Tá pôsobí veľmi esteticky, je rýchla na realizáciu a prakticky nezničiteľná. Ako sa v takom prípade popasovať so stavbou prístrešku?
Ako na opornú stenu? Od voľby typu po stavebnú pripravenosť
Magazín
Ku spevnenie svahu, ako deliaca stena hnojísk, na skládkach sypkých materiálov a ako silážnej žľaby. Oporné steny majú nespočetné množstvo funkčných využitie. Zároveň však môžu slúžiť ako okrasný prvok na vašej záhrade. Ich prevedenie je jednoduché a elegantné. Aké sú možnosti pri realizácii?
Bioklimatická zimná záhrada a jej funkčné vlastnosti
Magazín
Vzhľad, konštrukcia a funkčné vlastnosti zimných záhrad sa neustále posúvajú dopredu. V ponuke nájdete atypické riešenia aj voľne stojace stavby. Do povedomia spotrebiteľov sa postupne do dostáva bioklimatická variant. Táto novinka vyniká svojim moderným zastrešením. Otočné lamely vám zaistí príjemné posedenie za každého počasia.
Predstavujeme mobilný dom ALEX, novinku v našej ponuke
Magazín
Dopyt po mobilných domoch sa neustále zvyšuje. Dôvodom je kvalita použitých materiálov, šetrnosť k prírode a široká variabilita. Len za posledný rok sme predali viac ako 30 mobilných domov pre súkromné i komerčné účely. Na jeseň sme tak rozšírili ponuku o ďalšie typy. Klientom zároveň obstaráme stavbu úplne na kľúč, a to vrátane zabezpečenia interiéru a fasády.
Ako pripraviť zimnú záhradu na chladné mesiace
Magazín
Sezónne zimná záhrada nemusí v decembri a januári zet prázdnotou. Aj v týchto mesiacoch si tu môžete vytvoriť pokojný kútik či pokračovať v pestovaní niektorých kvetín. A ak máme k dispozícii tepelný ohrievač, nie je problém si svoju nedeľnú kávu stále vychutnávať v obklopení prírody. Ako všetko pripraviť na zimu?
5 tipov, ako si zariadiť skleník
Magazín
Skleník vám umožní záhradníčiť po celý rok. Výber jeho parametrov tak nie je na mieste podceniť. Od vašich pestovateľských plánov sa odvíja použité materiály, veľkosť a umiestnenie. Starostlivosť, ktorú mu venujete, sa vám vráti v kvalite dopestovaného potravín a vzhľadu rastlín.
Podlaha do zimnej záhrady
Magazín
Ako každý prvok do zimnej záhrady, aj podlaha si zaslúži veľkú pozornosť. Pri výbere rozhoduje zvolený typ zimnej záhrady, jej poslanie a využitie. Ak túžime vytvoriť ďalšiu miestnosť v domácnosti, volíme elegantnejší materiály. V prípade, že prepojiť domácnosť so záhradou, ponúka sa skôr prírodný vzhľad.
Zastrešenie balkóna a terasy s hliníkovou pergolou Hobbytec
Magazín
Hliníková pergola nemusí byť iba ukotvená k domu či voľne stojace na záhrade. Svoje miesto si nájde aj na terase, bytovom balkóne či streche. Vďaka svojej ľahkej konštrukcii a variabilite je možné ju umiestniť naozaj kamkoľvek. Vždy dokonale splní svoju funkciu. Chrániť proti dažďu, vetru a slnečným lúčom.
Aká podlaha pod prístrešok pre auto aneb na čom parkovať
Magazín
Zhruba 2/3 rodín vlastní osobný automobil a dokonca 1/5 ich využíva dva a viac. Garážového státia je však nedostatok. Prístrešok pre auto sa stáva stále obľúbenejším riešením. Žiadaná je predovšetkým jeho jednoduchosť a ľahká realizácia. Aký podklad sa stáva ideálnym pre tento typ stavby? Možností je viac.