Magazín5 dôvodov, prečo si zaobstarať pergolu

Dejiny pergol siahajú hlboko do minulosti, o tom niet pochýb. My si ale povieme niečo o tom, prečo si postaviť pergolu dnes. Dobrých dôvodov, prečo to urobiť je totiž veľa.

9.2.2018

Pergola s polykarbonátem na zakázku SUPERIOR SOLAR ROOF XSMiesto pre romantické schôdzky

Kedysi mávali záhradné pergoly predovšetkým okrasnú funkciu. Tvorili podporu pre vínnu révu alebo rôzne pnúcou kvety ako ruže a ďalšie. Stávali sa miestom pre romantická dostaveníčko. A rovnaký dôvod prečo si pergolu zaobstarať, platí dodnes: môže tvoriť nádhernú oporu pnúcim rastlinám a zelený príkrov vytvorí príjemný azyl pre nerušené stretnutia.
 

Stretnutie bez rušivých elementov

Za ďalšie - dnes je drevená pergola praktickým symbolom. Hľadáte miesto, kde sa stretávať s rodinou alebo priateľmi, bez vás rušil ktokoľvek zvonku? Napríklad drevená pergola je úplne ideálnym priestorom pre podobné akcie. Doma totiž spravidla nemáte toľko miesta a navyše je tu príliš veľa rušivých elementov. Ak si ale dohodnete stretnutie v zeleni, prebehne v pokoji a pohode.
 

Multifunkčný priestor

Po tretie - zastrešené záhradné pergoly sú veľmi praktické objekty. Dajú sa využiť na rôzne účely. Môžete pod nimi zdržiavať aj za zlého počasia. Dá sa tu nielen relaxovať, ale krytý priestor využiť napríklad ako letné pracovňu. Deti si pod pergolou môžu hrať, aj keď vonku zrovna poprchá. Možno tu robiť aj drobné majstrov, alebo napríklad štípať a rezať drevo.
 

Priaznivé ceny a dostupné materiály

A konečne za štvrté - pergoly hliníkové sú dnes dostupné každému. Kým kedysi bola pergola často výsadou šľachtických záhrad a záležitosťou len pre bohatých, ktorí si ju mohli dovoliť, dnes už sú materiály tak dostupné a ceny tak nízke, že si ju môže dovoliť prakticky ktokoľvek. Rozhodne nezruinuje váš domáci rozpočet. Napríklad hliníkové pergoly sú veľmi lacné a mimoriadne praktické - nevyžadujú prakticky žiadnu údržbu.
Videoprezentácia: Hliníková pergola Superior
 

Viac z kategórie: Pergoly