Magazín9 dôvodov, prečo si zaobstarať hliníkovú pergolu

Premýšľate nad vlastnou pergolou? Poznáme 9 dôvodov prečo by ste si ju mali zaobstarať.

Hliníková pergola je dobrým dizajnovým prvkom pre vašu domácnosť. Stále uvažujete nad zastrešením vašej terasy a vytvorením relaxačného meista pri vašom dome? A prečo by ste si mali zaobstarať práve pergolu z hliníka?

Dobrá dostupnosť a nižšia cena

Hliníkové profily sú využívané nielen pri stavbe pergol, vďaka tomu sú cenovo dostupné a k dispozícii v mnohých variantoch. Vo výsledku je vďaka tomu hliníková pergola spravidla lacnejšia a zároveň dizajnovo a konštrukčne pestrejšia, pretože umožňuje širšie prispôsobenie.
 

Minimálna údržba

Zabudnite na to, že by vašu pergolu bolo nutné pravidelne natierať, ošetrovať či inak udržiavať. Hliníkové pergoly sú odolné voči vplyvom počasia, a teda prakticky bezúdržbové.
 

Jednoduché čistenie

Je predsa len potrebné pergolu vyčistiť a dodať jej opäť dokonalý vzhľad? Čistenie je veľmi jednoduché. Bežne si vystačíte s čistiacim prípravkom na hliník, prípadne len vodou s nie príliš agresívnym saponátom a tlakovou hadicou / čističom.
 

Dlhá životnosť

Hliník patrí medzi materiály s dlhou životnosťou. Ak teda investujete čo i len do lacné hliníkovej pergoly sa stavebnicovú konštrukciou na montáž svojpomocne, stále máte istotu, že vám vydrží slúžiť a uchová si atraktívny vzhľad celé desaťročia.

 

Odolnosť voči poveternostným vplyvom

Hliník hravo odolá dažďu, snehu, vetru, slnku, ale aj nízkym teplotám. Nevadia mu v podstate akékoľvek poveternostné vplyvy, ide teda o materiál s vysokou odolnosťou, výsledkom je spomínaná dlhá životnosť a dlhotrvajúci atraktívny vzhľad.
 

Skvelý vzhľad

Je jedno v akom štýle je postavený váš dom, hliníková pergola sa skvele hodí ku každému. Dá sa povedať, že má doslova univerzálny ale napriek tomu pútavý vzhľad, ktorý skvele padne k akémukoľvek štýlu. Je to dané hlavne samotným vzhľadom hliníka, ktorý možno ale pomocou rôznych náterov aj upraviť, poťažmo zmeniť a tým ešte lepšie prispôsobiť okolia pergoly.


Jednoduchá a rýchla stavba

Či už zvolíte firmu, alebo sa rozhodnete pre stavbu pergoly svojpomocne, jednotlivé hliníkové profily a iné časti možno ľahko zmontovať a terasu postaviť. Spomínané pergoly-stavebnice navyše ľahko zmontujete už za jedno popoludnie.

 

Možnosť kombinácií s inými materiálmi

Hliník poteší aj tým, že je ľahko kombinovateľný s inými materiálmi. Nielen, že je možné ich kombinovať v rámci samotnej stavby - napríklad v spojení s drevenou podlahou alebo plastovou strechou, ale sám o sebe vyzerá hliník v kombinácii s inými materiálmi, napríklad drevom, murovanými stĺpikmi alebo moderným polykarbonátovým zastrešením, veľmi pekne.


Širší výber

V porovnaní s pergolami z dreva dovoľujú hliníkové pergoly oveľa väčšiu mieru prispôsobenia, vznikajú tak pútavejšie a lepšie riešené konštrukcie. Typizované hliníkové pergoly sú potom dostupné v desiatkach rozmerov, s pestrejšou paletou možností úprav vzhľadu od farby konštrukcie, typu zastrešenia až po ostatné doplnky.

Pre vypracovanie nezáväznej cenovej ponuky nám napíšte na ponuky@hobbytec.sk zavolajte na tel. číslo +421 909 100 200 alebo použite náš kontaktný formulár.