Magazín9 otázok k bioklimatické pergole

Bioklimatická pergola je stále horúcou novinkou, ktorá sa ihneď dostala do povedomia a túžob každého milovníka záhradného posedenia. Avšak jej funkčnosť zostáva pre mnohých záhadou. Poďme sa pozrieť na pár častých otázok.

Aké sú výhody otočných lamiel?

Ide o ojedinelý systém zastrešenia. Polohu jednotlivých lamiel je možné prispôsobiť počasie. Napríklad je natočiť do takej polohy, aby žiadneho účastníka posedenie pod pergolou neotravovaly slnečné lúče. Pri daždi sa dá systém uzavrieť a skrz sa nedostane ani kvapka. Voda je následne zvádzaná odtokom mimo stavbu.

Lamely bioklimatickej pergoly sú elegantné a moderné riešenie. Zaujmú svojim dizajnom, odolnosťou a ďalšie funkčnosťou. Naviac sa dajú plne zautomatizovať. Z pergoly vytvárajú chytrou stavbu.

Ako možno ovládať zastrešenie z otočných lamiel?

Diaľkovým ovládaním či s výpomocou chytrých senzorov. Ten dažďový odpovedá na každú kvapku a je schopný lamely ihneď uzavrieť. Veterný naopak reaguje na silný okolité vietor. V takom prípade sa zastrešenie otvorí, aby došlo k plynulej cirkulácii vzduchu. Dôvodom je ochrana konštrukcie pred podfouknutím.

Aké maximálne rozmery bioklimatickej pergoly môžem zvoliť?

Každý typ bioklimatickej pergoly má daný maximálny rozmer. Dôvodom sú otočné lamely, ktoré majú svoje obmedzenia. Ak túžite po atypickom tvare konštrukcie či zvoliť nadštandardné variantu, stačí k sebe prikotviť dve bioklimatické pergoly. Toto riešenie vyzerá veľmi elegantne.

Je konštrukcia rovnaká ako u klasickej pergoly?

Áno. Oba typy pergol sú vyrobené z hliníkového materiálu, ktorý navyše prechádza povrchovú úpravu, aby nedošlo k jeho korózii. Navyše je veľmi odolný voči mechanickému poškodeniu.

Ako na údržbu bioklimatické pergoly?

Hliníkový materiál nevyžaduje náročnú údržbu. Stačí trocha vody a prípadne konštrukciu umyť. Otočné lamely si poradí aj s väčšou snehovou pokrývkou. V zime nemusíte mať strach z poškodenia zastrešenie.

Môže byť bioklimatická pergola voľne stojaca?

Voľne stojaca variant je možná a zároveň veľmi obľúbená. Elegantné riešenie vytvára nezabudnuteľné miesto na záhrade pripravené na jarnú odpočinok i letné posedenie.

Je možné bočné steny opatriť posuvnými stenami?

Konštrukciu je možné obohatiť o sklenené steny a vytvoriť bioklimatické záhradu. V našej ponuke nájdete aj tento variant. Ide o ojedinelú stavbu, ktorá zaujme funkčnosťou a originálnym spracovaním.

Aké odtiene ponúka Bioklimatická pergola?

Hliníková konštrukcia je v tomto smere úplne variabilné. Vyberať môžete z klasických odtieňa, prípadne popustiť uzdu svojej fantázie a zvoliť farbu z neobmedzeného vzorkovníka RAL.

Môžem si zvoliť Bioklimatická pergolu na mieru?

Rozmery, farebný odtieň a ďalšie doplnky sa odvíjajú od vašich preferencií. Hliníková konštrukcia ponúka veľkú variabilitu.