MagazínAko odstrániť sneh a ľad z terasy

Premýšľate nad tým, čo sa s vašou terasou deje v zime pod nánosom snehu a ľadu? Bojíte sa, aby nedošlo vplyvom krutého mrazu k jej poškodeniu? V článku vám poradíme, ako odstrániť sneh a ľad z terasy.

Premýšľate nad tým, čo sa s vašou terasou deje v zime pod nánosom snehu a ľadu? Bojíte sa, aby nedošlo vplyvom krutého mrazu k jej poškodeniu? V článku vám poradíme, ako odstrániť sneh a ľad z terasy.
 
V prvom rade záleží predovšetkým na tom, z akého materiálu je vaša terasa vyrobená. Podľa toho je potrebná náležitá starostlivosť. Ak máte terasu z exotických drevín a na jeseň ste ju natreli či napustili ochranným lakom, potom prečká zimu bez ujmy.
 
Samozrejme je vhodnejšie všetky drevené terasy mať bez vrstvy snehu i ľadu. Nie vždy je možné zmiesť sneh okamžite z terasy keď napadne. Predovšetkým keď ide o chatu kam jazdíte len zriedka alebo odídete na dovolenku na hory a terasa vášho domu zapadne snehom. Podlahu terasy je dôležité ošetriť impregnáciou. WPC terasy je možné posypať soľou, ktorá ju nepoškodí.
 
V prípade nekvalitných WPC plastov môžu vznikať praskliny. Kvalitným terasám sneh a mráz nevadí. Ak je terasu potrebné používať aj v období zimy, z dôvodu bezpečnosti je vhodné ju čistiť od nánosu snehu a ľadu.
 

Ako terasu od snehu a ľadu očistiť?

Sneh odstráňte pomocou hrabla z plastu alebo z dreva. Kovové hrablo môže na terase zanechať nepríjemné a nevzhľadné ryhy a škrabance. Sneh na WPC terase pokojne posoľte, urýchlite tým topenie snehu a ľadu. Pri drevenej terase sa tomu radšej vyhnite. Soľ je možné aplikovať do maximálne -5 stupňov Celzia, pretože pri nižších teplotách nepôsobí a príliš zaťažuje terasu aj okolitú zeminu. Rovnako nesypte na terasu štrk, tiež terasu poškriabe.
 
Potom čo odstránite sneh, terasu opláchnite vodou, aby ste zmyli stopy, ktoré mohol zanechať. V prípade, že fľaky nemiznú, je treba drevenú terasu zbrúsiť a napustiť olejom, prípadne znovu natrieť.

Pre vypracovanie nezáväznej cenovej ponuky na niektorú z našich záhradných stavieb nám napíšte na ponuky@hobbytec.sk zavolajte na tel. číslo +421 909 100 200 alebo použite náš kontaktný formulár.