MagazínAko prepojiť dom s vonkajšou zeleňou?

Počasie je nevľúdne a vy ľutujete, že nie je pekne. Dopriali by ste si tak aspoň nejaký kontakt s prírodou. Preto uvažujete o tom, ako si v budúcej sezóne nejaký ten kútik vybudovať. Moc si ale neviete rady. Ako vlastne zariadiť, aby ste svoj dom prepojili s prírodou čo najväčšiu časť roka? Možností máte samozrejme celý rad a je na vás, ako sa zariadite.

27.11.2017

Počasie je nevľúdne a vy ľutujete, že nie je pekne. Dopriali by ste si tak aspoň nejaký kontakt s prírodou. Preto uvažujete o tom, ako si v budúcej sezóne nejaký ten kútik vybudovať. Moc si ale neviete rady. Ako vlastne zariadiť, aby ste svoj dom prepojili s prírodou čo najväčšiu časť roka?

Možností máte samozrejme celý rad a je na vás, ako sa zariadite.

Na parking nadväzuje ďalší priestor


Samozrejme, že ako prvé vás pri prepojení s prírodou asi napadne napríklad nejaký prístrešok hneď pri dome. Ponúka sa samozrejme prístrešok na auto , ktorý zároveň môže plniť viac funkcií. To znamená, že zaobstaráte väčšie prístrešok, ktorý pokryje nielen priestor na auto, ale aj ďalší priestor na veci. Pokojne si pod ním môžete urobiť napríklad krytou záhradku, posedenie na čerstvom vzduchu. & Nbsp; Proste na parkovacie miesto pri vjazde môže plynulo nadväzovať ďalšie sofistikovane riešený priestor.


Keď rastliny šplhajú

Možno vám ale príde prepojenie domu so záhradou pomocou prístrešku trochu kostrbaté a radšej by ste nejaké elegantnejšie riešenie. Jednou z možností je záhradná pergola. Môže ísť o rôzne typy pergoly so zohľadnením toho, k akému domu sa pristavujú. Niekde sa hodí nezakrytá jednoduchá pergola, inde by bolo lepšie dať zastrešenou pergolu. V tomto prípade sa dá štýl prispôsobiť objektu a pomôžu napríklad aj popínavé rastliny, ktoré šplhajú po celej konštrukcii.

Najkrajší riešenie spojenie s prírodou

Ako najelegantnejší prepojenie s prírodou sa ale javí zimné záhrady. Zatiaľ čo v predošlých prípadoch môžete priestor využívať len od skorej jari do neskorej jesene, v tomto prípade pokojne aj celú zimu. Kvety a rastliny vám môžu robiť radosť po celý rok. Ak zvolíte celoročné záhradu, potom môžete mať krásne posedenie aj počas zimy. To vám samozrejme významne zdvihne náladu. V zime, keď je pochmúrne a škaredo, je ťažké udržať si duševnú pohodu a zimná záhrada k tomu nemálo prispeje.