MagazínAko pripraviť zimnú záhradu na jar - február 2024

Dni sa predlžujú, teploty pomaly stúpajú a to znamená, že prichádza jar. Ako sa ale postarať a pripraviť svoju záhradnú stavbu na toto obdobie?

Príprava vašej záhradnej stavby na jar je skvelým spôsobom ako privítať teplejšie počasie a vpustiť prírodu bližšie k vám. Poctivou prípravou si maximalizujete úžitok a krásu vašej terasy. Pripravili sme si zopár tipov, ako pripraviť vaše záhradné stavby na jar.

Čistenie

Každá nečistota sa neskôr môže stať príčinou závad. Začnite teda tým, že doprajete vašej záhradnej stavbe kompletné čistenie. Vyčistite podlahu, umyte okná, hliníkové profily a zbavte ich špiny a nánosov, ktoré na nich nasadali počas zimných mesiacov.

Popri čistení si všímajte nedostatky, ktoré môhol spôsobiť mráz, silný vietor či iné vplyvy počasia. Skontrolujte pevné aj posuvné segmenty a uistite sa, že sú v poriadku. Skontrolujte čistotu koľajníc a prezrite či na zasklení nie sú škrabance alebo iné nedostatky. Z vonkajšej strany skontrolujte okapový žľab a vyčistite ho od prípadných nánosov, ktoré môžu blokovať odvádzanie vody zo strechy.

Vpustite dnu svetlo

V prípade, že ste si k svojej pergole či zimnej záhrade zaobstarali tieniaci systém, teraz je vhodná chvíľa odtiahnuť rolety, vytiahnuť žalúzie a vpustiť na vašu terasu prírodné svetlo. Nie je nič krajšie ako predĺžovanie dní a dlhšia viditeľnosť, preto odkryte vašu terasu a nebojte sa dnu pustiť slnečné lúče. Svetlo vašej terase pomôže vizuálne zväčšiť priestor.

Prineste zeleň a odplňte dekorácie

K príjemnému posedeniu určite prispeje aj pocit obklopenia zelene. Prineste si na terasu vaše obľúbené rastliny a kvety, ktoré určite ocenia pobyt na terase. Dajte si do poriadku aj nábytok, vyčistite sedačky a obnovte dekoratívne prvky ako sviečky, svietniky, stojany či rohože a iný nábytok.



Ak si želáte vypracovať cenovú ponuku, ozvite sa nám telefonicky na +421 909 100 200 mailom na ponuky@hobbytec.sk alebo cez náš kontaktný formulár.