MagazínAko si ušetriť prácu na záhrade

Krásnu záhradu môžete mať aj v prípade, že na ňu nemáte veľa času. Stačí pár tipov, ktoré vám pomôžu ušetriť prácu, bez toho aby vaša záhrada nejako trpela.

 

Netkaná textília zatočí s burinou

Mnoho ľudí si myslí, že sa burine zbaví jednoducho tým, že do záhonov vysypú mulčovaciu kôru alebo štrk. Burina ide zničiť len ťažko a ak má kôra zabrať, museli by ste ju nasypať aspoň do výšky 10 cm. Kôra sa navyše postupom času rozkladá a je nutné ju dopĺňať. Lepším riešením sú netkanej textílie. Stačí ju rozprestrieť v okolí rastlín a nasypať na ňu napríklad ozdobné kamienky.
 

Živý plot môže byť bezúdržbový

Chcete okolo svojho domu živý plot? Ide to aj bez zložitej údržby, ale je potrebné mať trpezlivosť. Rýchlo rastúce kríky sú práve tie, ktoré musíte pravidelne zastrihávať. V prípade, že o ne nedbáte, získate plot zaujímavých rozmerov a s prerastenými vetvami. Veľa času si ušetríte s plotom z tují, vavrínovca, hlohu alebo buxusu. Zastrihnúť ich stačí 2x ročne.
 

Na starostlivosť o záhradu si kúpte chytré stroje a náradie

Medzi chytré stroje, ktoré šetrí váš čas a upratané je bez námahy, je vysávač lístia. V prípade, že má aj drvičku, môžete si vyrobiť vlastný kompost. Skvelým pomocníkom bude tiež zastrihávač trávy - chytré aku nožnice. Na rozľahlú záhradu kúpte robotickú kosačku.
 
Nezabudnite tiež na kvalitné stroje ako je krovinorez, kosačka, kultivátor, ručné náradie ako sú motyka, rýľ, hrable a ďalšie.

 

O betónové kvetináče sa nemusíte starať

Hitom posledných rokov sú tiež betónové kvetináče. Vyzerajú veľmi dobre, nikto vám ich nemôže ukradnúť. Ich údržba nie je nijako prácna. Do kvetináčov môžete štylizovať napríklad minivýsadby.

Pre vypracovanie nezáväznej cenovej ponuky na niektorú z našich záhradných stavieb nám napíšte na ponuky@hobbytec.sk zavolajte na tel. číslo +421 909 100 200 alebo použite náš kontaktný formulár.