MagazínAko si vytvoriť teplé podnebie pod pergolou

Letné dni sú za nami a jeseň nastupuje na scénu. Chladné dni nám postupne budú krátiť spoločné rodinné chvíle pod našou obľúbenou pergolou. Voľba vhodného typu vykurovania však môže zaistiť príjemnú klímu aj za studeného počasia. Ako na to?

Možností, ako sa chrániť pred nepriazňou počasia, je hneď niekoľko. Ak netúžite investovať ďalšie prostriedky a opatriť pergole bočné steny, môžete využiť vhodné ohrievač. To vytvorí nielen vytúženú klímu ale zároveň aj romantickú atmosféru a zvýši atraktivitu celého miesta. Aké typy sú na výber?

Sálavé ohrievače 

Tzv. sálavý ohrievač je dnes už bežnou praxou väčšiny moderných reštaurácií a ďalších úžitkových plôch. Praktické použitie však nájde aj u vás doma. Využitá technológia zaistí výkon až 8kW a zároveň sa postupne vydáva smerom znižovania spotreby plynu a k nižšej produkcii škodlivých látok. Behom chvíle si tak môžete vytvoriť príjemné prostredie. Jeho elegancia je ďalšou prednosťou. Väčšinou sa jedná o štíhly vzhľad doplnený vysoko kvalitné leštenou oceľou, avšak celková ponuka je ďaleko širšia.

Infražiarič

Základom infražiariče je infračervené teplo. Jedná sa o žiarenie s vlnovou dĺžkou viac ako viditeľné svetlo a často je považované za "tepelné žiarenie". Výkon sa pohybuje okolo 2000 W, čo stačí na vykúrenie plochy až 15 metrov štvorcových. Ohrievač je prenosné alebo je možné ho inštalovať napevno.
 
Pozrite sa na ponuku záhradných ohrievačov značky Hobbytec
 

Čím sa riadiť pri výbere

Pri výbere správneho druhu ohrievača a následne konkrétneho typu je dôležité pozerať na špecifikácie výrobku. Plocha, ktorú je schopné vykúriť, závisí potom na jeho konštrukciu. Všeobecne sa uvádza, že jedno vykurovacie teleso o výkone 1,8 kWh zvládne približne 18 metrov štvorcových.

Dôležitá je tiež bezpečnosť. Lacné výrobky nie je vhodné podceniť a obozretní musíme byť predovšetkým pri ich manipulácii. To isté platí aj u robení plynových fliaš, tu sa radšej držte služieb overených predajcov. Ak všetko urobíte správne, môžete si užiť záhradné posedenie aj za naozaj chladných dní.

Vyberte si zo širokej ponuky záhradných ohrievačov