MagazínAko vybrať správny systém otvárania u zimnej záhrady

Na aký účel má zimná záhrada slúžiť? Prvotné otázka, ktorú si musí položiť každý. Chcete objekt využívať ako sezónne zastrešenie, na prezimovanie rastlín alebo vytvoriť celoročné obytný priestor? Podľa vašich požiadaviek sa potom ponúka tri základné typy. Poďte sa pozrieť na menšie prehľad.

Správny systém otvárania vás ochráni pred nepriaznivým vetrom a dažďom. Zároveň dá vyniknúť vášmu zastrešenie a dokáže efektívne regulovať klímu vo vnútri objektu. To platí predovšetkým v prípade, že sa zimnú záhradu rozhodnete priamo prepojiť s interiérom domu. Ktorý systém sa nám ponúka?

1) Skladací systém

Tento typ vás nadchne maximálnym komfortom jednoduchej obsluhy. Zložené panely zaberú minimálnu plochu a podľa priania sa dajú otvárať rôznymi spôsobmi, či už jednodstranně alebo obojstranne, doprostred alebo sa skladať dovnútra a von. Systém slúži ako bezpečné zatvorenie a zaistí úplné otvorenie veľkých plôch. Prvý panel môže slúžiť ako dvere a vybaviť sa cylindrickou vložkou s kľučkou vo vnútri alebo mimo.

Túto variantu oceníte predovšetkým, ak túžite zo zimnej záhrady vytvoriť relaxačný priestor. V prípade, že sa ochladí, stačí zatiahnuť bočné steny a vytvoríte útulný priestor.
 

2) Posuvné steny

Voľný prístup ku sviežemu vzduchu. Posuvné steny komplexne kombinujú veľkoformátová krídla. Vďaka viacnásobné koľajnici môžete čelo zimnej záhrady otvoriť doširoka, jednotlivé krídla potom zostanú na koľajnici, bez toho aby zabrala miesto navyše. Ploché prahy a štíhle profily podčiarkujú funkčnosť a estetiku.

Vytvorte tak nadčasový vzhľad a zároveň zaistite možnosť jednoducho regulovať klímu v interiéri. Posuvný systém je vhodný, ak chcete zimnú záhradu využívať napríklad ako miesto pre bazén alebo tu mienite ukojiť svoje botanickej vášne.
 

3) Posuvné skládací stěny, za roh

Kombinace předchozích variant snadno vytvoří volný prostor, u nichž jednotlivá křídla kloužou po jedné úzké kolejnici, aby se všechny panely kompaktně zaparkovaly po straně. Díky tomu se tak okna mohou posouvat přes roh v úhlech 90° až 270°. Při montáži v rovině lze navíc díky bezprahovému řešení docílit maximálně otevřeného efektu.  
 

Prohlédněte si náš katalog zimních zahrad