MagazínAko vyzerá trendová zimná záhrada?

Možno sa chystáte stavať nový moderný dom a plánujete aj zimnú záhradu. Radi by ste, aby bola "in" a mala čo najmenej rušivých prvkov. Predstavíme vám, ako to urobiť.

16.2.2018

Masívne objekty patria minulosti


Zimných záhrad je samozrejme celá rada. Prvé zimné záhrady boli bytelné, ich rámy boli mohutné drevené či kovové. Jednalo sa proste o masívnu objekty, kde rámy museli niesť hmotnosť ťažkých skiel. Dnes už je našťastie všetko inak. Konštrukcie môžu byť ľahšie, vzdušnejšie a jednoduchšie. Sklá sú odľahčená, všetko pôsobí omnoho ľahšie.

 

Zimní zahrada HAPPINAPraktické aspekty sú dôležité


Ľahkosť, vzdušnosť, ľahká manipulácia, ale zároveň aj pevnosť, bytelnost a tiež estetický dojem. Všetky tieto aspekty sa snúbia v konštrukcii zimných záhrad, ktoré sa v súčasnosti ponúka na trhu. Samozrejmosťou je splnenie všetkých praktických hľadísk, ale zároveň je veľmi dôležitý aj dizajn zimnej záhrady. Nikto nechce mať doma nešikovný mohutný Přílepek, ktorý bude dom skôr hyzdiť, než krášliť.

Tip: zimné záhrady celoročné


Vytvoríte si Openspace


V súčasnosti sú skrátka "in" ľahké zimné záhrady so zabudovanými posuvnými stenami z bezpečnostného skla či polkarbonátu, ktoré môžete podľa potreby posúvať. Ide o skla bez rámov. Priestor zimnej záhrady vďaka tomu môžete otvoriť na Openspace. Ide o veľmi moderné a zároveň striedmy, jednoduchý dizajn. Celý objekt pri dome potom pôsobí sviežo a ľahko, tatam sú ťažkopádna silná skla uzavretá do malých rámových tabuliek.

Videoprezentácia: Zimná záhrada HAPPINA

 

Potrebujete aj tienenie


Takéto zimné záhrady a zasklené pergoly môžete využiť aj ako letné posedenie. Samozrejmým predpokladom pre to však je, že bude vytvorené tienenie. Napríklad môže ísť o tkaniny opatrené UV filtrom, či napríklad zvislé rolovacie steny. Tie potom zaistí podľa potreby nielen tieň, ale aj dostatočné súkromie. Skrátka trendy zimná záhrada vyzerá ako kompletne presklený objekt sa sklami bez rámov.

Prezrite viac z kategórie: Zimní zahrady