MagazínAko zabrániť prehrievaniu interiéru auta? Stačí zvoliť správny variant prístrešku

Prístrešky pre auto vám pomáhajú chrániť auto pred nástrahami počasia. A nejedná sa len o silný dážď, krúpy alebo snehovú nádielku. Prehrievaniu interiéru i je nebezpečnejšie, než si myslíte. A práve vhodný typ tejto stavby môže zachrániť vozidlo pred nevratným poškodením.

Letné mesiace prinášajú hrozbu pre váš automobil. Pokiaľ ho necháte napospas silným slnečným lúčom, môže interiér dosiahnuť neznesiteľného klímu. Hovorí sa, že pri vonkajšej teplote 30 ° C, môže vo vnútri automobilu až 60 ° C. Keď ortuť v teplomere vystúpi na 40 ° C, vozidlo môže pripomínať vyhriatu rúru.

Že v takýchto prípadoch nesmieme nechávať v automobile domáci maznáčikovia či naše ratolesti, je všeobecne známe. Avšak aj jednotlivé časti karosérie, sedačky a ďalšie komponenty pod prívalom naozaj veľkého horúčavy trpí. Nehľadiac na to, že takýto interiér nie je po niekoľko minút možné užívať. Ako si tak poradiť s týmto efektom, ak nedisponujeme garáží?

Prístrešok pre auto je odpoveď

Murovaná garáž je stále ideálnou variantou, avšak väčšina rodín v súčasnej dobe disponuje viac než jedným autom a práve na to druhé už miesto teraz. Parkovanie bez ochrany pred domom so sebou môže niesť všetky už spomínané nástrahy. Stavba novej garáže je nákladná a zaberie veľa miesta. A v tejto chvíli prichádza na rad prístrešok pre auto.

Táto funkčná stavba sa vyrovná murované variante krytého parkovacieho státia. Dnešné technológie prešli kus dopredu a pri výrobe je použité tých najkvalitnejších materiálov. A potom už závisí len na vás, kam si prístrešok umiestnite. Aj takéto rozhodovanie má svoje náležitosti. Musíte brať do úvahy odkiaľ svieti slnko najviac, a to s cieľom ho eliminovať predovšetkým v poludňajších hodinách, kedy je najsilnejší.
 

Možnosti prevedenia

A nielen správne miesto, ale aj prevedenie prístrešku pre auto rozhoduje. V tomto smere je na výber hneď z niekoľkých možností. Hliníková konštrukcia je veľmi variabilný a jej rozmery sa dajú prispôsobiť vašim potrebám. Zároveň sa dá zvoliť variant pre viac áut, prípadne prístrešok voľne stojace v priestore alebo prikotvenie k stene domu.

A v čom tkvie to kúzlo

Hliníkové prístrešky pre auto sú vybavené zastrešením z plného lexanu. Ten vyniká svojou odolnosťou, transparentnosťou a ochranou vozidla pred slnečnými lúčmi. Povahou a dizajnom pripomína sklo, v skutočnosti ho však presahuje svojimi funkčnými vlastnosťami. Obsahuje totiž UV filter, ktorý poskytuje 100% UV a 75% IR ochranu proti žiareniu. Vďaka tomu spoľahlivo chráni automobil pred prehriatím a interiér necháva vo znesiteľné teplote. Exteriér vozidla je stále v tieni, čím je bránené vyblednutiu laku a jeho poškodeniu.

Vyberte si z ponuky prístreškov pre auto