MagazínAký materiál zvoliť pri realizácii prístrešku pre auto - časť 2.

Nestarnúci drevo v novom prevedení, obľúbený a variabilný hliník či svojrázna oceľ v nadčasovom vzhľade. Výber materiálu prístrešku pre auto je viac než pestrý a záleží naozaj na každom detaile. Čo všetko je potrebné zvážiť? Pripravili sme pre vás 7 dôležitých faktorov.

4) Odolnosť

V tomto prípade nemusíte robiť kompromisy. Či sa jedná o akýkoľvek z troch materiálov, kvalita a odolnosť prístrešku je vždy zaručená. Lepené drevo odolá vode i agresívnym látkam. Pozinkovaná oceľ použitá na výrobu konštrukcie je nedotknuteľná zo strany silných dažďových či snehových prekážok. Eloxovaný hliník vyniká svojou dlhou životnosťou.

Dôležitá je voľba správneho zastrešenie. Stále populárnejšie polykarbonát odolá nárazom, či už ide o padanie krúp či rany kladivom. Vždy zostáva úplne pevný a netrpia ani pri silnom kontakte s UV žiarením, ktoré veľmi dobre filtruje. Ďalšia možnosť ponúka plný lexan s vynikajúcimi izolačnými vlastnosťami.

5) Variabilita

Rôzne typy rozmerov a modelových radov vytvárajú z každého oceľového prístrešku svoj originál. Jednotlivé moduly možno navyše pridávať vedľa seba a vytvoriť tak väčšiu zastrešené miesto. Všetko môžete obohatiť o doplnky, ako sú dopňující výplne vo vlnitom alebo kovovom prevedení. Tie okorení celú stavbu z hľadiska funkčnosti i celkového vzhľadu.
 

Lepené drevo predstavuje veľmi flexibilný materiál, z ktorého možno vyrábať ľubovoľné geometrické tvary veľkých prierezových rozmerov i dĺžok. U tohto prírodného materiálu si navyše môžete vybrať až z 12 farieb jednotlivých odtieňov.

6) Montáž

Jednoduchá konštrukcia hliníkové varianty umožňuje si celú stavbu vybudovať úplne sám. Zvládne ju tak každý domáci kutil bez výrazných skúseností. Montáž potom prebieha dvoma spôsobmi, a to priamym betónovaním do výkopu alebo použitím oceľových prírub, ktoré sa kotvia do vopred pripraveného základu.
 

Drevený prístrešok je dodávaný v jednotlivých kusoch a jeho zostavenie zvládne každý svojpomocne. Vďaka týmto vlastnostiam si môžete stavbu kedykoľvek rozložiť a premiestniť na iné miesto podľa vášho uváženia.

7) Cena

Cena prístrešku pre auto sa pohybuje v rádoch desiatok tisíc korún. Viac ako na použitom materiáli tu závisí od typu, rozmeroch a celkovom prevedení. V tomto prípade si tak môžete byť istí, že s ohľadom na váš rozpočet, sa vždy môžete vybrať tú najideálnejšie variantu.