MagazínAký typ materiálu zvoliť k zastrešenie

Potrebujete zastrešiť pergolu alebo prístrešok pre auto a nemôžete sa rozhodnúť, aký materiál je ten najvhodnejší?​​​​​​​

17.10.2017

Potrebujete zastrešiť pergolu alebo prístrešok pre auto a nemôžete sa rozhodnúť, aký materiál je ten najvhodnejší?


Asfaltový šindeľ


Asfaltový šindeľ je ideálna strešná krytina vhodná na zastrešenie prístrešku pre auto. Asfaltový šindeľ vykazuje nízku hmotnosť a vysokú flexibilitu a tak sa vhodne prispôsobí rôznym tvarom a typom konštrukcie. Asfaltový šindeľ má dlhú životnosť a veľmi atraktívne farebné varianty, čím sa vzhľadom prispôsobí akémukoľvek druhu stavby.

Zastrešenia z polykarbonátu


Polykarbonát je vhodný najmä na zastrešenie pergoly alebo terasy, kedy prepúšťa optimálne množstvo svetelných lúčov. Je ľahký a odolný, a aby bola jeho životnosť dlhá je vybavený ochranným UV filtrom. Pri inštalácii polykarbonátových dosiek však počítajte s tepelnou rozťažnosťou. Pri ich inštalácii sa používa systém beztmelového zasklievanie, pomocou hliníkových prítlačných líšt s tesnením.
 

 

Zastrešenie sklom


Nemáte v polykarbonátové dosky tak veľkú dôveru, stavte na zastrešenie z bezpečnostného skla. Sklo nemusí byť len číre. Bezpečnostné sklo môže byť vo variante mliečne alebo dymové. Sklo je ideálny na prepojenie s hliníkovou konštrukciou. Tieto materiály zaručia nadčasový a elegantný vzhľad každého typu zastrešenia.
 

Zastrešenie z plechu


Zastrešenie pomocou trapézového plechu je vhodné skôr pre prístrešok auta, kde nekladiete tak veľký dôraz na prienik svetla do priestoru pod zastrešením. Ale trapézový plech má rad výhod. Je ľahký, ľahko sa s ním pracuje a je vysoko odolný voči klimatickým zmenám aj poveternostným podmienkam. Navyše zastrešenie z plechu nemusí byť vôbec fádne záležitosťou, pretože plechy sú vyrábané v širokej farebnej škále.
 

Čo sa kam hodí


Ako si vybrať? Aká strešná krytina bude najvhodnejší. Ak chcete, aby na zastrešené miesto prenikalo dostatok svetla, vyberte zastrešenie z polykarbonátu, lexanu alebo skla. V opačnom prípade, ak chcete tieň. Trebárs v prípade záhradného altánku, prístrešku pre autá siahnite po asfaltovom šindľami, pálené taške alebo plechu.