MagazínAký vybrať tvar zastrešenia pre prístrešok pre auto

Prístrešok pre auto chráni vozidlo pred silnými slnečnými lúčmi, dažďom, krúpami a prípadne snehom. Jedná sa o elegantného a funkčného pomocníka v prípadoch, že nedisponujete garáží. Vo svojom vzhľade úplne variabilná stavba ponúka veľké množstvo prevedení. Tie sa líšia predovšetkým tvarom zastrešenia. Aké máme v tomto možnosti?

Strecha u prístrešku je najdôležitejším elementom, ktorý definuje základné funkcie. Ako materiál sa najčastejšie využíva polykarbonát. Jeho odolnosť si poradí s náročným počasím a dlhá životnosť zachová všetky výhody po dlhé roky. Navyše obsahuje účinný UV filter. Ten chráni automobil pred nežiaducim slnečným žiarením.

Hliníkový profil je veľmi variabilný a zastrešenie sa ponúka vo veľkom množstve tvarov. Predstavíme tie základné, preberieme ich výhody a výber zostane na vás.

Otvorený prístrešok pre auto

Najklasickejšia tvar hliníkového prístrešku pre auto. Jednoduché spracovanie je univerzálny vo svojom vzhľade a zapadne do každého okolia. Možno ho zvoliť vo veľkom množstve rozmerov a prispôsobiť veľkosti automobilu. Navyše môže slúžiť aj ako prístrešok pre záhradné posedenie či k uchovaniu pracovného náčinia.

Ploché zastrešenie

Nezvyklé a s nádychom luxusu. Ploché zastrešenie býva často zaujímavo ukotvené a prístrešok pôsobí veľmi elegantne. Tento typ so sebou nesie náročnejšiu údržbu, a to predovšetkým v zimnom období. Vtedy je nutné častejšie odmetá napadaný sneh, ktorý sa tu môže držať. Ovšem musela by prísť niekoľkodňové fujavice. Súčasné materiály odolajú náporu väčšie pokrývky, ktorá v našich klimatických podmienkach príliš nehrozí.

TIP: Hliníkový prístrešok KWC DOUBLE je vytvorený ako parkovacie státie pre dva automobily.

MJOINT a YJOINT tvar

Tento typ je prispôsobený pre viac automobilov. Prevedenie MJOINT celý priestor uzatvára a chráni pred bočným dažďom. Zároveň sa z neho ľahko odstraňuje napadaný sneh. Naproti tomu YJOINT pôsobí veľmi zaujímavo a jeho otvorený dizajn zabezpečí dostatok priestoru pre parkovanie a pohyb okolo vozidla. Oba varianty ponúkajú dokonalú ochranou pred slnečným žiarením.

 

Sedlová střecha 

Inšpirovaná klasickým prevedením dreveného prístrešku pre auto sa sedlová hliníková strecha začína čoraz viac presadzovať na českých dvorcoch. Žiadaná je svojou multifunkčnosťou. Okrem ochrany vozidla môže vytvoriť miesto pre záhradné posedenie a stať sa pergolou. Využitie patrí aj v komerčnej sfére, a to na záhradkách reštaurácií.