MagazínBezrámové zasklenie a bioklimatické pergoly - trend roku 2023

Ak ste fanúšikom obľúbeného minimalistiského štýlu, určite oceníte doplnok vo forme bezrámového zasklenia vašej terasy či balkóna.

Dokonalá panoráma bez rušivých prvkov

Zasklenie rôznych typov prístreškov pomocou rámov zaužívaným štandardom. S novými technológiami však prichádzajú aj nové možnosti a to zasklenie, ktoré vám umožní ničím nerušený pohľad na vašu záhradu.

Zasklenie sa používa najmä na ochranu priestoru terasy pred vetrom a dažďom. Túto funkciu dokonale zvláda zasklenie s výplňou v rámoch, zároveň sa však s touto ochranou môžete spoľahnúť aj na bezrámové zasklenie. Pri kvalitnom spracovaní a montáži sa pri zasklení dbá na to, aby sa minimalizoval počet špár a medzier či iných rušivých prvkov. Len tak sa zabezpečí dokonale odizolovaná terasa od vonkajších vplyvov počas celého roka. Výhľad na vašu záhradu si tak vďaka tomuto variantu budete môcť užiť vcelku bez prerušenia rámom. Toto zasklenie je vhodné pre všetky typy stavieb či už sú to terasy, altánky, balkóny alebo prístrešky.
 

Bioklimatická pergola ponúka variabilné zastrešenie

Ďalším trendom v záhradných stavbách sa stala bioklimatická pergola s otočnými lamelami. Táto pergola vytvorí zastrešenie, ktoré viete v prípade potreby otvárať a zatvárať.

Bioklimatická pergola používa na svoj chod najnovšie technológie a stáva sa z nej smart doplnok pre vašu domácnosť. Rad senzorov, ktoré sú potrebné pre jej automatizovanú prevádzku, podlieha najprísnejším normám. O všetky funkcie sa starajú senzory dažďa, vetra a snehu, ktoré komuniukujú so smart riadičom lamiel. Pochváľte sa susedom s funkciou ovládania pergoly pomocou vášho telefónu či tabletu a podľa potreby zapínajte LED osvetlenie alebo natáčajte lamely. Celá pergola je vytvorená v elegantnom prevedení a nemusíte sa báť, že s vašou stavbou nebude ladiť.