MagazínCena záhradnej stavby

Pri plánovaní zimnej záhrady zohráva cena zásadnú úlohu. Jej výšku ovplyvňuje zvolený rozmer, skladba doplnkov a celkové prevedenie. Často musíme robiť kompromisy, do ktorých sa nám nechce. Avšak je to možné aj bez nich. Ako?

Krása hliníkovej stavby tkvie v jej jednoduchosti. Konštrukciu sme očesali len na to najnutnejšie a získali tým nesporné výhody. Elegantný vzhľad zodpovedá moderným trendom, rýchla realizácia ušetrí váš čas aj peniaze. Montáž je navyše v našej réžii.

Cena podľa výberu

Pri výbere hliníkovej stavby je potrebné zvážiť množstvo faktorov, ktoré vstupujú do výslednej ceny. Na našich stránkach nájdete pri každom type orientačnú cenu za zvolenú veľkosť. Skladba doplnkov je ďalším dôležitým činiteľom. Rozhoduje voľba zastrešenia. Moderný polykarbonát vychádza lacnejšie oproti bezpečnostnému sklu. Oba varianty je možné zvoliť v mliečnom či dymovom prevedení.

Pri zimnej záhrade svoju rolu hrajú bočné posuvné steny. Prevedenie bez skla bez rámu je veľmi elegantné, avšak na investíciu náročnejšie. Čerešničkou na torte sa môže stať tienenie, ktoré bude chrániť pred slnečnými lúčmi. Svojou cestou si idú bioklimatické pergoly a zimné záhrady so zastrešením z otočných lamiel.

Investície na dvakrát

Jeseň a zima je najideálnejší čas na výber záhradnej stavby. V chladnejších mesiacoch sa môže vyrábať konštrukcia a na jar prebehne jej montáž. Novú sezónu tak zahájite pod zimnou záhradou či pergolou.

Ak v súčasnej chvíli nemáte dostatok prostriedkov na obstaranie zimnej záhrady, je možné investíciu rozdeliť na dvakrát. Najprv si vybudujte hliníkovú pergolu so zvoleným zastrešením. Jej služby si môžete užívať napríklad celý rok. Následne stačí ku konštrukcii pridať posuvné zasklenie. Tým získate plnohodnotnú zimnú záhradu.

Pozrite sa, ako prebieha stavba zimnej záhrady