MagazínChcete stavať pergolu? Hliníková môže byť aj architektonickým objektom

Plánujete postaviť pergolu? Ak áno, potom máte na výber z celej rady pergol. Veľmi obľúbené sú v súčasnosti pergoly hliníkové, ktoré spájajú komfort s praktickou účelnosťou. Aké sú ich vlastnosti?

31.1.2018

Mobilita je obrovskou výhodou

Keď sa povie hliníková pergola, veľa ľudí si predstaví jednoduchú kovovú konštrukciu, ktorú možno podľa potreby postaviť aj znovu rozložiť. Samozrejme, že práve tieto vlastnosti pergoly sú veľmi dôležité.

Hliníková pergola TuscanyPráve mobilita konštrukcia je podstatná. Ak zmeníte svoje územné plány, jednoducho pergolu rozoberiete a postavíte inde. Hliník aj jeho konštrukčné zliatiny sú ľahké, čo je nezanedbateľná výhoda. Ľahko sa tak s jednotlivými prvkami manipuluje pri presúvaní.
 

Nie je problém vašu pergolu rozšíriť

Ovšem záhradné pergoly z hliníka môžu byť aj dizajnové. To znamená, že splní náročné kritériá modernej architektúry. Zaistíte si na príklad bezpečné státie pre svoj automobil, predzáhradku, posedenie v záhrade alebo akýkoľvek iný objekt.

Obzvlášť moderne pôsobí hliníkové oblúkové pergoly. Zároveň je výhoda, že vďaka výberu farebného odtieňa lakovanie si môžete výsledný odtieň pergoly prispôsobiť svojim potrebám. Zároveň nie je problém pergoly prípadne rozšíriť.
 

Bezúdržbový materiál vydrží roky

Je to tak, hliníkové pergoly sa dajú pridaním ďalších podpier bez problémov rozšíriť. Vďaka tomu môže pergola rásť súbežne s tým, ako porastú vaše nároky na priestor. Anodizovaný hliník je navyše absolútne bezúdržbovým materiálom. Dlhé roky vyzerá stále rovnako a vy sa tak nemusíte báť, že ho poveternostné podmienky akokoľvek poškodí. Obľúbenou strešnou krytinou je potom polykarbonát s UV filtrom, ktorý odolá teplotným výkyvom a je ľahší ako sklo, a to až o polovicu. Navyše vyniká výbornou svetelnou priepustnosťou, čo je tiež výhoda.
 

Videoprezentácia hliníkových pergol


Viac z kategórie Pergoly