MagazínChcete zimnú záhradu? Máte na výber z pestrej škály

Kto chce si dnes postaviť zimnú záhradu, má veľmi širokú paletu možností. Nemusíte sa spoliehať len na jeden typ záhrady. K dispozícii ich máte veľa, takže si môžete vybrať podľa svojich preferencií.

22.8.2018

Môžete si vybrať farebný odtieň


Jednou z mnohých variantov sa stávajú japonskej zimnej záhrady. Upútajú hlavne svojou praktickosťou, ďalej štýlom a komfortom. Ich dizajn je originálny, navyše sa dá prispôsobiť výberom farebného odtieňa, a to ako hliníkové konštrukcie, tak aj použité strešnej krytiny. Môžete tak záhradu veľmi dobre zladiť s celým domom a jeho okolím. Vytvoríte tak aj farebne harmonický estetický celok.
 

Zimní zahrada se sklem ZANIAPriestor podľa aktuálnej potreby


Za najväčšiu prednosť zimnej záhrady japonského typu sa dajú označiť v ráme zasadení sklenené steny. Tie sa dajú otvárať alebo zatvárať či prípadne posúvať podľa vašej aktuálnej potreby, podľa toho, ako vám to aktuálne vyhovuje. Napríklad počas leta je to výborná vec. Doslova na mieru si otvoríte či uzavriete priestor podľa potreby. Taká zimná záhrada je veľmi variabilné.

Tip: celoročné zimné záhrady


S rámom, alebo radšej bez neho?


Ďalšou možnosťou je zimná záhrada so sklom v ráme, alebo zimná záhrada so sklom bez rámu. Vždy ide o záhrady z bezpečnostného skla, ktoré majú robustnú hliníkovú konštrukciu a tiež práškovú úpravu. Tvorí tak ideálne miesto určené na relaxáciu. Môžete si oddýchnuť aj vo chvíli, keď je vonku škaredo. Zároveň sa dá záhrada doplniť pokojne aj osvetlením. Môžete tiež záhradu zatieniť markízou, ktorá má poťah z UV tkaniny. Tiež sa môžu pridať zvislé rolovacie steny.
 
Prezentácia: zákazková zimná záhrada so sklom ZANIA

 

Lacná zimná záhrada


Špecifickou kategóriou sú lacné zimné záhrady a zasklené pergoly. Ide v podstate o veľmi jednoduchú stavebnicu, ktorá sa dá pokojne postaviť aj svojpomocne v dvoch. Ušetríte tak za montáž. Ponúka tiež jednoduchý, a pritom veľmi moderný dizajn. Hliníková záhrada navyše nie je nijako vysokú a náročnú investíciou, takže nijako nezruinuje váš rodinný rozpočet.

Prezrite viac z kategórie: Zimná záhrada