MagazínDomácu kanceláriu na záhrade? Prečo nie!

Stále častejšie homeoffice nemusí byť obmedzený múrmi domu. Ak vlastníte väčšiu záhradu, môžete prácu presunúť tam. Stačí si zvoliť správnu stavbu. Svoju kanceláriu môžete umiestniť do voľne stojace zimnej záhrady či menšieho mobilného domu.

Zmena prostredia prospieva efektivite práce z domu. Pokiaľ si iba sadnete s počítačom k jedálenskému stolu, nezískate potrebný pokoj. A prečo nepřesunout tieto aktivity na vlastnú záhradu? Byť v obklopení prírody po celý deň nie je zlý nápad. Zelená farba upokojuje a čerstvý vzduch podporuje myslenie.

A prečo domácu kanceláriu?

Či máte vlastnú spoločnosť, či ste zamestnanec, práca z domu prináša rad výhod.

  1. Žiadne dochádzanie

Cesta do práce stojí čas aj peniaze. Prečo si túto časť dňa nespríjemniť? Pokiaľ si umiestnite kancelária na záhradu, nemusíte sa hodiny potiť v aute či mestskej doprave. Stačí vám len prejsť kúsok prírodou.

  1. Redukcia stresu

Stres je najväčší brzdou efektivity a najväčší vplyv na neho má pracovné prostredie. V domácej kancelárii sa nemusíte v ničom obmedzovať. Viac kvetín alebo hlasnejší muzika nikoho nebude rušiť. Hlavné je vaše pohodlie.

  1. Symbióza s bežným životom

S domáci kancelárií váš osobný život bude riadiť ten pracovný. Získate ďaleko viac času na rodinu, koníčky a priatelia. A nielen vzhľadom k tomu, že ušetríte cestu do práce, domov budete mať skrátka bližšie. Zároveň sa často stávajú situácie, kedy si nosíte pracovné povinnosti domov. Takto je vždy necháte uzavreté na záhrade.

Za každého počasia

V lete sa stačí presunúť na terasu, na väčší stôl umiestniť laptop a zabezpečiť si kvalitnú tienenie. Za chladných dní už však toto nastavenie nemusí stačiť. Ponúka sa využiť služby niektorej zo záhradných stavieb.

Zimná záhrada je multifunčkní priestor, ktorý rozširuje domácnosť o ďalšiu miestnosť. Možno ju zvoliť v mnohých rozmeroch a prevedení. Stále populárnejšie je voľne stojaca varianta, ktorú je možné umiestniť kdekoľvek na záhrade. Získate svoj osamotený kút, kde budete mať maximálny pokoj. Aj sezónne zimnú záhradu je možné využívať takmer po celý rok.

Rovno mobilný dom

Mobilné domy sú trendom a ich ponuka sa výrazne rozrastá. Dnes je možné si zaobstarať aj menšie variantu. Tá ponúkne napríklad 25 m², čo na domácu kanceláriu bohato postačí. Tento typ stavby nezaberie na záhrade príliš miesta, navyše je jeho montáž rýchla a jednoduchá. Nepotrebujete veľké terénne prípravy, dom k vám príde zmontovaný a vám stačí ho umiestniť na správne miesto.

Jedná sa o veľmi variabilnou stavbu, ktorú je možné si prispôsobiť úplne na mieru. Rozmer, fasáda i tvar závisí na vašich preferenciách. Rovnako ako vybavenie. Mobilný dom môže disponovať aj menšie kuchýň či toaletou. A ak sa v budúcnosti rozhodnete pre zmenu, je veľmi ľahké ho premiestniť inam.

Alternatívne využitie

S mobilným domom či zimnou záhradou získavate alternatívny priestor, ktorý je možné využívať viacerými spôsobmi. Vytvoríte si miesto len pre vás a vaše potreby. Môže tu byť posilňovňa, herné kútik, trucovňa, odpočiváreň, izba pre hostí alebo sklad pre záhradné náčinie.