MagazínDoplnky k hliníkové pergole

Variabilita hliníkovej pergoly je nekonečná. Ku konštrukcii je možné pridať doplnok, ktorý stavbu obohatí z pohľadu funkčnosti i designu. Aké sú možnosti? Vyberajte z elegantného tienenia i bočných stien z rôznych materiálov.

Tri nosné stĺpy a kvalitné zastrešenia je základom záhradné pergoly. Avšak s rastúcim dopytom po tomto type stavby sa rozširuje aj ponuka. Pri výbere pergoly sa nemusíte obmedzovať. Konštrukciu je možné vytvoriť úplne na mieru.

Screenová roleta

Ak ste umiestnili pergolu na južnú stranu a občas vás trápia silné slniečko, siahnite po screenové rolete. Získate ochranu pred nepriaznivým počasím. Zároveň nestratíte nič na prísune svetla, rolety sú veľmi transparentné.

Ich inštalácia je jednoduchá a v ponuke sú typy ideálne pre pergoly aj sezónne zimnej záhrady. Ich systém vytvára optimálne tepelné podmienky v interiéri a zabraňuje prieniku tepla.

Drevené tienenie

Váš dom je z jednej strany úplne nechránený a často pod vplyvom silného vetra. V takom prípade sa z vášho posedenie môže stať nepríjemná záležitosti. U hliníkových stavieb sa ponúka jedno efektívne riešenie. Bočná stena z dreveného materiálu ochráni interiér pred počasím a zároveň vám zaistí dokonalé súkromie.

Bočná sklenená stena

Pergolu je možné obohatiť o stenu z bezpečnostného skla. Tento materiál vyniká veľkou odolnosťou a dlhou životnosťou. Pokiaľ dôjde k jeho rozbitiu, láme sa v hladkých úlomkoch, ktoré nikoho neporaní. Steny je možné zvoliť v posuvnej variante. Manipulácia je veľmi jednoduchá a ľahko môžete pod pergolu vpustiť čerstvý vzduch.

Prípadne môžete zvoliť menšie nadsvetlík, ktorý dodá oporu celej konštrukcii a decentne obohatia vzhľad pergoly.

Mliečne a dymové sklo

Zastrešenie z bezpečnostného skla je možné zvoliť v mliečnom či dymovom prevedení. Elegantná varianta chráni pred slnečnými lúčmi. Zároveň dodá celej stavbe nádych nezabudnuteľného luxusu.

Otočné lamely

Tento typ zastrešenia je žiadanou novinkou na slovenskom trhu. Bioklimatickej pergoly si poradí s veľkým dažďom a horúcim slnkom. Otočné lamely je možné natočiť do takej polohy, aby každý účastník záhradného posedenia bol spokojný.

Celý systém sa dá zautomatizovať. K zastrešenie možno pridať chytré senzormi dažďa a vetra. Ak začnú padať kvapky, lamely sa ihneď uzavrú. Pri druhom variante je konštrukcia chránená pred silným vetrom, ktorý ju môže poškodiť. Senzor je nastavený na určitú mieru. Pri jej prekročení sa lamely otvoria, aby došlo k maximálnemu prefuku.