MagazínDrevená garáž je ideálny na vidiek

Hľadáte vhodnú garáž do miest, kde by mohli moderné prvky pôsobiť veľmi rušivo? Výbornou možnosťou sú drevené garáže. Napríklad na vidieku u rustikálnych stavbách by iné garáže vyzerali nevhodne.

1.2.2018

Automobil nesmie trpieť

Nechať svoje vozidlo vonku nie je príliš dobrou voľbou. Každé auto má samozrejme obmedzenú životnosť.

dřevěná garáž Double
Pokiaľ ho necháte len tak na ulici, samozrejme bude trpieť. Aj lak trpí vplyvom UV žiarenia, ktoré znižuje jeho životnosť, nehovoriac o tom, že autu rozhodne neprospieva dážď a krúpy. Preto je voľba drevené garáže rozhodne dobrým rozhodnutím. Tento typ garáže dokonale zapadne do okolitej prírody a pritom ponúka maximálnu ochranu. Je vybavený zvyčajne dvojkrídlovými dverami, ktoré zaistia bezproblémový vjazd.


Tip na alternatívu: drevený prístrešok na auto


Ideálna strecha? Asfaltový šindeľ

Určite vás bude zaujímať, akú ochranu drevená garáž poskytuje. Predovšetkým ide o to, že strechu dvojgaráže pokrýva asfaltové šindle. Ide o Ľahký materiál, ktory garáž nijako nezaťažuje, a to ani v prípade, že napadne naozaj veľká vrstva snehu.
 
Prezentácia: drevené garáže na jedno i dve autá:

Dokonca aj v oblastiach, kde sú potrebné pravidelne napadané snehovej vrstvy skutočne veľké ako napríklad v Kanade, aj tam majú s asfaltovým šindľom naozaj výborné skúsenosti. Vydrží takmer všetko. Ďalej sú garáže vybavené oknami s dvojitými sklami, ktoré zabezpečujú dostatok svetla.

Stabilný podklad je nutnosťou

Ďalšou otázkou, ktorú pravdepodobne budete klásť: Z akého dreva sa drevené garáže vyrábajú? Obvykle sa používa severská borovica alebo smrek škandinávskej kvality. Toto drevo totiž vykazuje vysokú kvalitu a maximálnu životnosť a o to ide predovšetkým.

Ako drevenú garáž ukotviť? Ideálne je pripraviť pre stavbu podklad v podobe betónovej dosky alebo betónových kociek. Samozrejme je nutné garáž stavať na pevnom, rovnom a úplne stabilnom podklade. Tak je možné docieliť maximálneho ukotvenie objektu a čo najväčšiu bezpečnosť.
 
Viac z kategórie Garáže