MagazínDrevený alebo hliníkový altánok?

Záhradný altánok je klasikou romantického filmu a miestom pre dokonalú relaxáciu pri sobotňajšom popoludní. Aký materiál zvoliť pri jeho výbere? Pokiaľ vyberáme medzi hliníkovou a drevenou variantom nemôžeme sa pomýliť. Obe riešenia majú svoje čaro a poteší každého. Ich odlišnosti vychádzajú z funkčnosti a možnostiach spracovania. Na čo si teda dávať pozor?

Ešte predtým, než sa pustíme do zásadné otázky, ktorý materiál zvolíme, uistite sa o výbere toho najkvalitnejšieho výrobcu. Záhradný altánok stojí voľne v priestore a po celý rok je vystavený nepriaznivým počasím. Konštrukcia si tak príde na svoje a nechceme ju predsa po krátkom čase meniť.

Záhradný altánok z dreva

Drevo miluje každý. Jeho vzhľad a originalita len dopĺňajú jeho prírodné povahu. Navyše zapadne do akéhokoľvek prostredia. Vyčnieva svojou univerzálnosťou a bude sa vynímať v moderne i tradične riešené záhrade.

Výber záhradných altánov v ponuke Hobbytec


U dreva slová o kvalite platí dvojnásobne. Na rozdiel od umelých materiálov na ňom môže byť vidieť starnutia. Z toho dôvodu je potrebné sa o neho starať a pravidelne ho natierať ochrannými prostriedkami. Za to sa nám odvďačí dlhou životnosťou.

Hliníkový altánok

Hlavnou prednosťou altánku z hliníka je jeho moderný dizajn a kvalitné prevedenie. Konštrukcia je navyše doplnená o zastrešenie z polykarbonátu. To je odolné voči UV žiareniu i mechanickému poškodeniu. V zime sa navyše nemusíte obávať snehovej pokrývky, aj na to je pri výrobe braný ohľad.

Zvoľte si záhradný altánok podľa svojho gusta


Oproti drevu má nespornú výhodu, a tou je ľahká údržba. Ako zástupca umelých materiálov netrpí na koróziu a odpudzuje plesne, machy i ďalšie nečistoty. A tak s ním nie je žiadna práca, a aj napriek tomu vám môže slúžiť po dlhé roky.