MagazínHliníkové stavby na terasu reštaurácie alebo kaviarne

​​Atypické rozmery, rôzne druhy zastrešenia, posuvné steny a dokonalé tienenie. Pri výbere hliníkovej záhradnej stavby máte široké možnosti, ako vytvoriť dokonalý priestor aj pre najnáročnejšieho zákazníka. Svoju reštauráciu či kaviareň môžete rozšíriť o elegantnú pergolu, prístrešok alebo zimnú záhradu.

„Poďme si sadnúť niekam na záhradku“. Obľúbená veta každého, kto rád trávi letné dni v obklopení priateľov, pritom usrkáva zo svojho obľúbeného nápoja. Pekný vonkajší priestor je u reštaurácií a krčiem kľúčovým prvkom záverečného hodnotenia návštevníka. Pokiaľ máte u svojho podniku terasu či voľný priestor, nič vám nebráni ho ozvláštniť o zaujímavú stavbu.

Hliník je jednotka

Už v nadpise spomíname hliníkový materiál. Naše presvedčenie, že ide o ideálnu voľbu, má hneď niekoľko dôvodov. Ušetrí vám starosti s údržbou. Každý deň v gastronomickom priemysle je náročný, a prečo si prirábať vrásky so starostlivosťou o pergolu. Hliníkový materiál netrpí koróziou, odolá mechanickému poškodeniu a zvládne náročné počasie. Svoj lesk si zachová dlhé roky bez toho, aby ste ho museli špeciálne ošetrovať. To isté platí o zastrešení. Nech si už zvolíte akýkoľvek typ, vždy získate vytúženú kvalitu a maximálnu ochranu všetkých hostí.

Zvoľte si variant podľa priania. Hliníkovú záhradnú stavbu je možné prispôsobiť terase atypických tvarov aj túžbe zastrešiť naozaj veľký priestor. Konštrukciu je možné vytvoriť úplne na míru vašim prianiam. Máte na výber zo široké ponuky typov a prevedení. Pergola či zimná záhrada bude vyzerať dobre aj na balkóne na vyššom poschodí.

Zaujímavý prístrešok

Hliníkové prístrešky je možné zvoliť voľne stojace alebo prikotvené k stene. Séria Milano ponúkne zaujímavý vzhľad sedlovej strechy, ktorú dopĺňa kvalitná výplň z polykarbonátu. Tú si môžete zvoliť v čírom, dymovom alebo mliečnom variante.

Hliníková pergola

Pri voľbe pergoly máte neobmedzené možnosti. Pri rozmere nemusíte robiť kompromisy, hliníkový profil je možné vytvoriť úplne na mieru. Naopak. Pergoly v nadštandardných rozmeroch sú vzdušné a veľmi populárne. Konštrukcia bola očesaná len na to najnutnejšie. Jednoduchý tvar odpovedá na moderné trendy.

Či si zvolíte pergolu série Pollard s polykarbonátom alebo Pollux s elegantným sklom, vždy získate dokonalú ochranu a stavbu, ktorú si budú zákazníci pamätať. Oba produkty sú výroby značky Hobbytec.

Zimná záhrada

Od pergoly je krôčik k zimnej záhrade. Konštrukciu stačí obohatiť o bočné steny z bezpečnostného skla. Ponuka poteší každého majiteľa nápaditej reštaurácie. Široká ponuka vám dáva možnosti kombinovať. Steny môžu byť posuvné aj napevno pripevnené. Zároveň je možné zvoliť variant so sklom v ráme aj bez rámu. Predovšetkým druhé riešenie je veľmi elegantné a nadčasové.

Bioklimatická pergola

Tzv. bioklimatické stavby si zaslúžia špeciálnu pozornosť. Pre reštaurácie či kaviarne sa jedná o ideálny objekt, ktorý vynikne svojim vzhľadom, ochranou a funkčnosťou. Jeho krása tkvie v zastrešení. Otočné lamely reagujú na každé počasie. Za slnečných dní sa otvoria do takej polohy, aby žiadneho hosťa nerušili priame slnečné lúče. Dážď sú schopné ihneď rozpoznať a uzavrieť sa. Sú riadené špeciálnym čidlom, ktoré reaguje na vodu.

V ponuke Hobbytec nájdete širokú ponuku bioklimatických pergol. Tie môžete obohatiť o bočné zasklenie a vytvoriť zimnú záhradu s rovnakými vlastnosťami.