MagazínJednoduché riešenie sa stavebnicovú pergolou

Elegantný, rýchle a lacné riešenie. To je tzv. Stavebnicová pergola. Jej funkčnosť ohromí každého, navyše vládne absolútna jednoduchosťou. Zložiť ju dokáže naozaj každý a behom pár hodín. Aké ďalšie výhody skrýva? Pozrite na jednu z našich realizácií.

Základom stavby je hliník. Nadčasová materiál dáva pergole dizajnový vzhľad a neoceniteľné vlastnosti. V podstate nezničiteľná konštrukcia je doplnená o sendvičový polykarbonát so 100% UV ochranou. Vďaka tomu je zaručená dlhá životnosť.
 

Stavebnice pre staršie

Pre stavbu nie sú potrebné žiadne základy. Vystačíte si iba s pevným podkladom pre ukotvenie. V tomto prípade je tak vhodné využiť podložia terasy. Pri realizácii nemusíte robiť žiadne kompromisy. Materiál a povaha celého objektu je absolútne variabilné. Možno tak ľahko upravovať výšku, hĺbku a pozdĺžne posúvať nohy. Všetky komponenty idú navyše prepojiť s absolútnou ľahkosťou.
 

Na mieste sa netreba sa obávať umiestnenie strešnej konštrukcie. Panely sa dajú jednoducho nasunúť bez ďalšieho spojovacieho materiálu a nutnosti liezť hore. Všetko je navyše vyriešené maximálne prakticky a ak sa napríklad v zime bojíte, že neustrážite veľké množstvo snehu, strešné panely sa dajú ľahko vybrať.

Terasa ako v perinke

Pergola vytvára príjemný tieň, zároveň však zostáva dokonale presvetlená. Hodí sa tak nielen pre sparné letné dni, ale je ideálny aj pre spoločné chvíle za jarného dažďa. Posuvné prvky sa dajú presne prispôsobiť terase a úplne pokryť jej plochu. Zároveň je možné ju postaviť z boku domu a využiť ako prístrešok pre auto.

V prípade, že túžite po zakrytější variante, nápadom sa medze nekladú. Pomocou bočného dielu možno pergolu z jednej alebo z viacerých strán zakryť a zvýšiť tak ochranu pred vetrom a ďalšími nepriaznivými výplody počasie. V budúcnosti sa dá stavba tiež jednoducho rozšíriť, a to vďaka prepojovaciemu kitu. Ten umožňuje spojiť ľubovoľný počet pergol dohromady a vytvoriť tak nezabudnuteľné dielo.
                                                           
Pozrite sa na výhody lacné pergoly v ponuke Hobbytec