MagazínKupujeme si novú pergolu

Príroda sa po zimnom spánku prebúdza a mnohí práve v tomto období, pri jarnom upratovaní svojich záhrad, zvažujú obstaranie pergoly.

27.4.2017

Príroda sa po zimnom spánku prebúdza a mnohí práve v tomto období, pri jarnom upratovaní svojich záhrad, zvažujú obstaranie pergoly.
 

 

Prečo si zaobstarať záhradný pergolu?

Mať u svojho rodinného domu pergolu skrýva množstvo výhod. Využijeme jej pre posedenie s priateľmi pri grilovaní, je praktická k možnosti celoročného zriadenie záhradného nábytku, ale aj jednoduchého úložného boxu. Ak chceme využívať pergolu aj v chladnejších dňoch, stačí zaobstarať si záhradnú kúrenie a tepelný komfort je zaistený. V horúcich dňoch nám spríjemní posedenie v pergole tieniaca technika. S obstaraním pergoly si jednoznačne predĺžime čas, ktorý strávime na záhrade, obklopení príjemným prostredím.
 

Montovaná pergola alebo pergola vyrobená svojpomocne?

Zdatný kutil si pravdepodobne zvládne vyrobiť pergolu sám, ale obstaranie pergoly nespočíva iba v jej výrobe. S obstaraním pergoly si musíme položiť množstvo otázok.
 
● Pergola k múru? Bude pergola súčasťou domu?
● Samostatná pergola? Bude stáť pergola ako solitér v záhrade? Aké miesto pre pergolu zvolíme?
● Drevená pergola? Hliníková pergola? Aký materiál sa najviac hodí k typu domu, záhrady?
● Zastrešenie? Bude pergola pevne zastrešená alebo budeme využívať komfort markízy?
 
Ak poznáte odpovede na tieto otázky, môžete začať s plánovaním projektu, nákupom materiálov, prípravou, výrobou a samotnou montážou. Ak si však s niektorým z vyššie uvedených krokov neviete rady, je rozumnejšie zveriť sa do rúk odborníkov, ktorí majú skúsenosti a sú schopní veľmi kvalitne, za rozumnú cenu a so zárukou zabezpečiť dodanie pergoly na kľúč, tj. Od projektu až po montáž.
 

Pergola na kľúč

Pergoly, ktoré sú dodávané na kľúč, majú bezpočet variantov. Zaobstarať si však možno aj pergolu vyrobenú podľa individuálnych potrieb zákazníka.