MagazínLexan ako zastrešenie prístrešku pre auto

Čo v sebe skrýva tajomný pojem lexan? Jedná sa o materiál, ktorý sa používa pre zastrešenie pergol, striešok a predovšetkým prístreškov pre auto. Vyniká predovšetkým svojou odolnosťou, transparentnosťou a dokonale chráni vozidlo pred silnými slnečnými lúčmi.

Lexan svojím vzhľadom pripomína sklo, avšak v skutočnosti sa jedná o kvalitnejší druh polykarbonátu. Jeho vzhľad je moderný a preto je využívaný ako doplnok pre elegantné stavby jako přístřešek pro auto, ktoré reprezentujú štýl svojho majiteľa. Aké plusy so sebou tento materiál prináša?

Ochrana automobilu

Lexan sa pre ochranu automobilu stáva vďačným materiálom. Kvalitné spracovanie so sebou nesie vynikajú izolačné vlastnosti a predovšetkým 100% UV a 75% IR ochranu proti žiareniu. Automobil tak netrpia pod vplyvom silného slniečka a jeho lak si zachová svoj lesk. V letných mesiacoch nevstupujete do príliš vyhriateho interiéru.
 

Bezpečnosť na prvom mieste

Lexan nahradzuje sklenený materiál. Oproti nemu je ďaleko bezpečnejšie variantom, ktorá odolá silnému dažďu, vetru a zvládne tiež snehovú pokrývku. Aj keď bránia vstupu silných lúčov, stále si chráni dostatočnú priepustnosť svetla. Jednoduchá údržba a dlhá životnosť predstavujú základný štandard.

Lexan a jeho variabilita

Tento materiál sa hodí ako pre striešky nad vchody, určité typy pergol a prístrešky pre automobily. Jeho využitie je tak široké. Naviac umožňuje vytvoriť riešenie úplne na mieru a rozmerom sa takmer medze nekladú. Stačí si zvoliť svoju obľúbenú variantu.