MagazínMechanické vlastnosti otočných lamiel u bioklimatické pergoly

Bioklimatickej pergoly sú konštruované, aby efektívne pracovali s vonkajším klímou a plne využívali slnečných lúčov v správnom čase. Naopak, v prípade v dažďa, sa vytvorí úplne pevná strecha, ktorá dovnútra nepustí ani trochu vody. To všetko je možné prostredníctvom otočných lamiel.

Bioklimatická pergola je veľmi populárna predovšetkým v južanských štátoch. Náročné podnebie spojené s nárazovými dažďami a silným slnkom vyžaduje, aby záhradné stavby zvládli vždy dostatočne zareagovať. Aj v našej zemepisnej šírke sa však tento typ architektúry začína presadzovať, a to predovšetkým pri horúcich letných dňoch.

Ako lamelové zastrešenie pergoly funguje? 

Tento systém otvárania a zatvárania jednotlivých lamiel nájde uplatnenie v každej domácnosti. Bioklimatická pergola vytvára dokonalé posedenie na terase i blízko bazéna, kde prístup slniečka uvítame. Svoje miesto nájde aj u záhradiek reštaurácií a krčiem.

Pri horúcich letných dňoch stačí lamely otvoriť a vpustiť dovnútra svetlo. Zároveň sa celý systém dá natočiť, aby sme boli dostatočne chránené pred priamym kontaktom s nebezpečnými lúčmi.

Klima pod pergolou môže byť riadené prirodzeným spôsobom odvetrávanie. Lamely sa dajú natočiť do polôh 45 °, 90 ° a 135 ° a tým zaistiť cirkuláciu vzduchu. Tým zabezpečíme aj udržanie tepla v zimných mesiacoch.

Pri silnom daždi možné celý systém uzavrieť. Vytvorí sa stabilný strecha, ktorá odolá aj veľmi silnému dažďu a zvládne snehovú pokrývku o väčšej sile. Všetka voda je následne zvedená dômyselným potrubným systémom preč.

Vyberte si z ponuky bioklimatických pergol