MagazínMobilný dom pre komerčné účely

Jednoduchá výstavba, nízka obstarávacia cena a kvalitná konštrukcia pre celoročné využitie. Mobilné domy bežných užívateľov uspokojí týmito vlastnosťami. A čo viac? Ich hlavnou krása tkvie v modularite a možnosti ich kedykoľvek presťahovať z miesta na miesto. A to bez najmenších problémov. Vďaka tomu nájsť uplatnenie nielen v súkromnej ale aj v komerčnej sfére.

Ako kancelária, showroom či centrum pre klientov. Mobilné domy sa čoraz viac častejšie využívajú pre tieto účely. Vďaka ich variabilite je možné si dispozícia prispôsobiť úplne na mieru.

Cena na minime

Ideálny priestor pre vaše podnikateľské zámery je často kľúčom k úspechu. A nerozhoduje iba jeho komfort, ale predovšetkým funkčnosť, cena a výška ročných nákladov. Mobilný dom spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky a stáva sa plnohodnotnou alternatívou murované varianty. Jedná sa o ekologickú a ekonomickú stavbu, ktorú je možné využívať celoročne.

Tzv. mobilheim predstavuje ideálny kompromis medzi nízkou cenou a moderným bývaním. Celkové náklady na realizáciu sa odvíjajú predovšetkým od vnútorného vybavenia, veľkosti a použitých materiálov. Všetky parametre sa tak vždy dajú prispôsobiť nastavenému rozpočtu. Svojou povahou je prispôsobený pre akýkoľvek typ vykurovania. Ak tak zvolíme solárne spôsob, znížime náklady na minimum.

Za každého počasia

Doba, kedy bol mobilný dom braný ako neplnohodnotná variant bývanie, sú už dávno preč. Súčasná konštrukcia sa vyrába z odolných SIP panelov. Tie sú plne recyklovateľné a veľmi šetrné k prírode. Systém sa skladá z dvoch OSB dosiek, a to vrátane vrstvy z expandovaného polystyrénu. Ten izoluje teplo, zvuk a odoláva ohňu.

Rýchla výstavba

4-5 týždňov. V takom časovom horizonte sme schopní postaviť mobilný dom na určené miesto. Jedná sa o čas medzi založením stavby a dokončením realizácie doplnkov ako je terasa. Celá realizácia je tak v našej réžii, kedy zaistíme prevedenie doslova na kľúč. Súčasťou je zariadenie interiéru vrátane kúpeľne, obkladov, dverí, maľovanie a vykurovanie.

Úplne na mieru

Pri realizácii modulárneho domu sa nemusíte spoliehať iba na typový projekt. Jeho parametre sa dajú upraviť podľa priania. Jedná sa predovšetkým o posunutie priečok, zmenu umiestnenia okien, dverí a ďalšieho. Vždy závisí len na vašich preferenciách.

Ak sa rozhodnete pre vytvorenie sídla vašej spoločnosti, mobilný dom môže v budúcnosti rásť s vašimi požiadavkami. Nie je problém kedykoľvek stavbu doplniť o modul potrebnej veľkosti a rozšíriť tak celkovú plochu.

Mobilný dom a stavebné povolenie

Stavebné povolenie pri výstavbe nie je potreba. Návšteve príslušného stavebného úradu sa však nevyhneme. Podľa zákona sa mobilný dom považuje za výrobok, ktorý plní funkciu stavby. A vďaka tomu podlieha všetkým nevyhnutným náležitostiam spojeným so stavebným zákonom.

Je nutné tak získať súhlas stavebného úradu, ktorého verdikt závisí, či je zámer v súlade:

  • s vydanou plánovacie dokumentáciou
  • s cieľmi a úlohami územného plánovania
  • s požiadavkami na ochranu architektonických a urbanistických hodnôt v území
  • s požiadavkami stavebného zákona a jeho vykonávacích predpisov
  • s požiadavkami na využívané územie
  • s požiadavkami na verejnú dopravnú a technickú infraštruktúru
  • s požiadavkami osobitných právnych predpisov a so stanoviskami dotknutých orgánov