MagazínMožnosti záhradných domčekov

Záhradné domčeky sa vyrábajú v rôznych dizajnoch, materiálovom prevedení aj cenách, ale pri výbere záhradného domčeka hrá najdôležitejšiu úlohu účel jeho použitia. Ďalším dôležitým kritériom pri výbere je, v akej miere sa chceme o záhradný domček starať.

16.5.2017
 
Záhradné domčeky sa vyrábajú v rôznych dizajnoch, materiálovom prevedení aj cenách, ale pri výbere záhradného domčeka hrá najdôležitejšiu úlohu účel jeho použitia. Ďalším dôležitým kritériom pri výbere je, v akej miere sa chceme o záhradný domček starať.
 

 

Záhradné domčeky z plachtoviny

Plachtové záhradné domčeky sú zhotovené z pevnej oceľovej konštrukcie a sú opláštené vysoko odolnou a pevnou plachtovinou. Tieto plachtové domčeky sú lacné a mobilné a sú vhodné najmä pre zaparkovanie záhradného traktora či motorky, ale sú využívané aj na ustajnenie zvierat alebo uskladnenie sena. Ich možnosti použitia sú veľmi široké.
 

Plastové záhradné domčeky

Už dávno neplatí, že sa plasty na záhradu nehodí. V súčasnej dobe sú plastové záhradné domčeky vyrobené z veľmi odolných a dizajnovo zaujímavých materiálov. Sú odolné proti mechanickému poškodeniu a sú prakticky bezúdržbové. Ich výhodou je, že sú dodávané ako stavebnicový systém. Sú navyše vybavené protišmykovou podlahou a množstvom príslušenstva, ktoré umožní dobrú organizáciu uložených vecí v domčeku. Sú vhodné najmä pre uskladnenie záhradného náčinia.
 

Záhradné domčeky z ocele

Oceľové záhradné domčeky sú opatrené omietkou a od murovaných domčekov sú takmer na nerozoznanie. Sú vyrobené z veľmi odolných materiálov. Omietku môžete kúpiť v rôznych farebných variáciách, a preto možno hotový oceľový domček vhodne zladiť s ostatnými stavbami na pozemku. Oceľový záhradný domček je možné jednoducho postaviť na betónové pätky a nie je potreba robiť základovú dosku.
 

Záhradné domčeky z plechu

Lacnú a veľmi kvalitné variantom záhradných domčekov, sú plechové záhradné domčeky. Tieto záhradné domčeky sú dodávané aj ako stavebnicový systém a možno si ich jednoducho zmontovať samostatne. Plechové záhradné domčeky sú vhodné skôr pre uskladnenie záhradného náradia, nábytku alebo záhradných strojov.
 

Záhradné domčeky z dreva

Drevené záhradné domčeky sú v rôznych variantoch. Menšie slúži na uskladnenie záhradného náčinia, tie väčšie možno využívať ako záhradné chatky. Montáž dreveného záhradného domčeka nie je zložitá, s priloženým návodom zvládne zmontovať domček, každý zručný kutil. Montáž však kladie nároky najmä na presnosť. Je dôležité postaviť domček na úplne rovnú plochu, tým predĺžime jeho životnosť.