MagazínNapísali o nás - Stavebníctvo a bývanie - 01

Prístrešok či pergola? Pozrite si dve inšpiratívne realizácie z praxe - článok z roku 2021

Igor a Ľubka zo Spišskej Novej Vsi si vybrali pergolu s jednou pevnou stenou, Martin z Nového Tekova prepracovaný prístrešok pre auto.

Slovenská firma Hobbytec sa špecializuje na prístreškyzimné záhrady či pergoly. Vo svojom portfóliu má viacero zaujímavých riešení, vďaka ktorým si aj v práve prichádzajúcom zimnom období vychutnať pohľad na záhradu (napríklad) so šálkou teplého nápoja v ruke. Čoraz obľúbenejšie sú práve hliníkové verzie týchto prístreškov. „Hliníkové pergoly a zimné záhrady v porovnaní s drevenými nevyžadujú žiadnu údržbu, sú pevné, nezatekajú a majú integrované odtoky vody,“ hovorí PhDr. Matúš Manik, konateľ firmy Hobbytec. Po tejto verzii siahli aj dvaja ich klienti, ktorí s odstupom času zhodnotili, akú pridanú hodnotu im toto rozhodnutie prinieslo.



Atypické riešenie? Žiaden problém

„Rozhodnutie bolo jednoduché. Chceli sme prístrešok hliníkový, moderný a hlavne s mliečnym sklom,“ vysvetľuje majiteľ novej pergoly Igor Tomajka. V médiách zaznamenali informácie o firme Hobbytec a rozhodli sa pre nich. Jedným z kritérií bol aj fakt, že firma má pobočku v Prešove, neďaleko od miesta plánovanej realizácie pergoly rodiny Tomajkových. „Takže klient všetko vidí a môže riešiť,“ konštatuje Igor Tomajka. „Na pobočke bola neskutočne super ochota. Všetko nám vysvetlili, odporučili. My sme chceli aj jednu stenu pevnú, tak sme dali hlavy dokopy a riešenie sa našlo s doskami Woodlook. To oceňujem najviac,“ spresňuje ďalej o priebehu spolupráce.



Ich nová pergola aj s riešením na mieru má aktuálne za sebou svoju prvú letnú sezónu. Klient tvrdí, že tento krok rozhodne stál za to. „Som rád, že máme pergolu od nich. Naozaj veľmi seriózny prístup, aj keď sa počas montáže vyskytol problém, všetko bolo rýchlo a kvalitne vyriešené,“ tvrdí.

Bezúdržbový a trvácny prístrešok pre auto

Martin Kincel z Nového Tekova sa rozhodol pred klasickou garážou uprednostniť prístrešok pre auto. „Nakoľko máme úzky pozemok, prístrešok bol z priestorového a vizuálneho hľadiska pre nás najvhodnejším riešením,“ tvrdí. Aj tento zákazník sa rozhodol zveriť jeho realizáciu do rúk firmy Hobbytec. Presvedčili ho predovšetkým dobré recenzie, vhodná cena a prehľadná prezentácia produktov na webe.



K výberu materiálu a konkrétneho typu prístrešku pristupovali po zvážení niekoľkých dôležitých kritérií. „Musel byť hlavne bezúdržbový a trvácny, preto hliník a plný polykarbonát. Veľkostne sme potrebovali prístrešok pre dva automobily, a mohol mať najviac štyri stĺpy, aby sa dvere áut otvárali medzi ne,“ spresňuje Martin Kincel.



Hobbytec prišiel s riešením na základe týchto požiadaviek a výsledný produkt „ušili“ klientovi presne na mieru. „Tento prístrešok veľmi dobre tieni, polykarbonát má skutočne UV a IR filter, autá sa pod ním skoro vôbec nezohrievajú,“ hodnotí s odstupom času a skúsenosťami s každodenným používaním zákazník z Nového Tekova. „Bonusom je kvalitné spracovanie prístrešku, nič podobné pekné a prepracované sme nenašli,“ uzatvára.