MagazínNekonečne priestoru s garážou a prístreškom pre auto

Garáž je súčasťou každého domova. Ako však vyriešiť situáciu, keď si kúpime druhý automobil alebo vozidlo väčších parametrov? Stavať ďalšie murované parkovacie miesto stojí čas aj peniaze. Ekonomicky sa tak hodí pristavať prístrešok. Ten svojimi vlastnosťami nesklame žiadneho majiteľa.

Jedná sa o stále obľúbenejšie riešenie. Prístrešok na auto spojený so stenou garáže. Dôvodom tohto variantu je predovšetkým praktickosť. Priestorové rozmery pozemku sú veľmi obmedzené a ďalšie stavba už býva nadbytočná. Prístrešok nemá bočné steny a zaberie oveľa menej miesta. Jeho konštrukcia je navrhnutá tak, aby dokonale plnila účel. Chrániť automobil.

Pristrešok na auta

Prístrešok na auto je veľmi univerzálny. Môže byť voľne stojace alebo prikotvenie k stene. Druhá varianta ponúka možnosť, ako tento typ stavby spojiť s garážou. Tým môžeme vytvoriť aj viac parkovacích miest. Samotná realizácia zaberie 1-2 dni a navyše nie je spojená s veľkými výdavkami. Stavebné povolenie tiež nie je potrebné.

Nielen pre automobil

Takáto varianta potom ponúkne veľké množstvo využitia. Väčšina majiteľov prístrešok nevyužíva len na zaparkovanie automobilu. Tento typ stavby je možné zvoliť vo veľkom množstve rozmerov. Hliníková konštrukcia ponúka nekonečnú variabilitu, bez toho aby ste museli siahnuť hlbšie do vrecka.

Jednotlivé profily je možné zvýšiť a vytvoriť miesto pre parkovanie lode, karavanu či väčšie dodávky. V mnohých prípadoch je prístrešok využívaný aj ako záhradné posedenie. Chráni pred dažďom a zároveň poskytuje otvorený priestor v blízkosti prírody.

Moderná oceľová variant

Vývoj a ponuka ide neustále dopredu. Ozajstní milovníci moderného dizajnu ocenia oceľovou variantu. Tá ponúka maximálnu ochranu automobilu a zároveň zaujme luxusným prevedením. Jej plochá strecha sa ku garáži bude veľmi hodiť.

A prevedení?

Ako prebieha ukotvenie prístrešku? Pred samotnou stavbou je nutné s odborníkom zvážiť budúce možnosti múru garáže. Predovšetkým vykonať jej kontrolu a následne sa rozhodnúť, či je možné k nej prístrešok ukotviť. Ten nesmie narušiť jej statiku. Do úvahy sa berie materiál muriva, zateplenie a pevnosť.

Dnes je už bežné, že je garáž odizolovaná. Aby nedošlo k porušeniu tepelného most, dochádza k ukotvenie s pomocou dištančné hliníkové trubky. Týmto spôsobom tak váha prístrešku spočíva na nosnej stene a nezaťažuje izoláciu.