MagazínPlachty a plachtové altány

K čomu je vhodná plachta?

20.12.2017

Možno vám to pripadá zbytočné, ale plachta je veľmi užitočná súčasť vášho domova. Môže mať totiž veľmi rozmanité využitie. Väčšina ľudí si pod slovom plachta predstaví hlavne plachty na prikrytie rozmanitého tovaru či materiálu. Samozrejme, že aj na takéto účely plachta slúži, ale nielen k nim. Poďme sa teda pozrieť, ako sa vlastne dajú plachty a výrobky z nich využiť.


Bezúdržbový altánok s dlhou životnosťou


Predovšetkým si s pomocou plachiet môžete vytvoriť altánok, ktorý poslúži na rôzne účely. Plachtové záhradné altány sú natiahnuté na nerezové konštrukciu, ktorá odoláva vode. Na tejto konštrukcii je natiahnutá polyesterové alebo akrylová plachta. Ide o bezúdržbový altánok, čo je obzvlášť dôležité. Zároveň vykazujú tieto stavby veľmi dlhú životnosť, čo je pritom o aké jednoduché stavby ide celkom prekvapivé a samozrejme aj o to príjemnejšie.


Zastrešenie detského bazénika

Montáž má plachtový altán jednoduchú. Vďaka tomu si ráno spomeniete, že chcete obedovať v altánku a napoludnie už je pripravený a môžete si tento príjemný luxus bez obáv dopriať. To by sa vám s inou stavbou podariť nemohlo, altánok to ale bez problémov umožňuje. Tiež nemusí poslúžiť len k záhradnému posedenie, ale aj ďalším krycím účely. Môžete s ním treba získať skvelé zastrešenie záhradného bazénika. Keď bude horúco, nemusíte sa báť, že sa deti v bazéniku spáli pod pichľavými slnečnými lúčmi. 

Šikovný úkryt záhradnej techniky aj kôlňa

Za ďalšie sa dá plachtový altánok použiť napríklad aj ako ochrana pre záhradnú techniku, ktorú nechcete parkovať pod strechou. Radi by ste ju mali pripravenú kedykoľvek na použitie. Podobne môže plachtový altánok zastať aj funkciu drevárne. Na všetko zásoby dreva nebude pršať. Dôležité, ale je, aby tu uskladnené drevo neležalo priamo na zemi. Potrebujete, aby medzi zemou a drevom prúdil vzduch, vaše zásoby dreva potom nebudú hniť, a naopak budú krásne schnúť a stanú sa použiteľnými do kachlí.
 
Viac z kategórie: Záhradné altány