MagazínPosedenie pri dome alebo v blízkosti neho? Voľte pergolu či altánok

Ako na praktické a zároveň pekné záhradné posedenie? Čítajte ďalej.

18.12.2017

Radi by ste si vybudovali posedenie u svojho domu a neviete, ako na to? Možností je veľa. Riaďte sa hlavne tým, čo sa bude najlepšie hodiť k vášmu rodinnému domu, chalupe alebo chate. Nezabúdajte na to, že posedenie by malo byť nielen funkčné, ale zároveň tiež estetické. Ako teda posedenie vyriešiť?
 

Stena domu ako oporný bod

Veľmi elegantné sú samozrejme záhradné pergoly. Predstavujú jednoduché a plne funkčné riešenie. V zásade ako prvý vás určite napadne pergola k stene domu. To je naozaj využitie priestoru v maximálnej možnej miere a dosiahnutie čo najvyššej efektívnosti. Ako jednu stenu pergoly totiž využívate stenu svojho domu. Vďaka tomu pôjde vlastne o jednoduchú rovnú alebo pultovou strechu podopretú dvoma stĺpikmi, prípadne tromi, ak je strana pergoly dlhšia.
 

Cena ide ruka v ruke

Takáto stavba je veľmi jednoduchá. Najčastejšie sa na tento účel využívajú hliníkové pergoly, ktoré si môžete s návodom zostaviť aj sami, ak ste šikovní, alebo si ich nechať zostaviť na kľúč. Platí v takom prípade úplne jednoznačne, že ide aj o lacné riešenie. Ruka v ruke s praktickosťou ide totiž pri rozhodovaní aj cena. Je úplne pochopiteľné, že chcete maximálne ušetriť. Nemáte chuť vydávať peniaze zbytočne. Okrem priaznivej ceny, je ďalším bonusom, že získate posedenie doslova v priebehu niekoľkých hodín - tak rýchlo sa dá pergola postaviť.

Záhradný altánok môžete premiestniť

Niekedy sa ale napríklad nehodia postaviť pergolu priamo ku stene. Aj takéto prípady samozrejme nastávajú. Potom pripadá do úvahy samonosná pergola stojaci v určitej vzdialenosti od domu podľa vašich potrieb. Záleží len na vás, kde bude umiestnená. Tiež si ale môžete zaobstarať skladacie záhradný altánok, to pre prípad, že chcete posedenie treba premiestňovať podľa aktuálnej potreby a chuti. Potom je toto riešenie najpraktickejšie, a navyše vychádza z ekonomického pohľadu veľmi lacno.

 
Viac z kategórie: Prístrešky a zastrešenia