MagazínPrečo dať prednosť dreveným pergolám?

Útočia to na vás zo všetkých strán: hliník je praktický, má dlhšiu životnosť ... Mnoho ľudí ale dáva pri výbere pergoly radšej prednosť drevu. Ukážeme vám, že majú prečo.

14.2.2018

Ľudia preferujú prírodnú klasiku


Valí sa to na vás zo všetkých strán. Hliník je ľahký kov. V zliatinách má výborné vlastnosti. Je praktický a lacný. Dá sa natrieť a náter sa prispôsobí rôznym prostredím. Superlatívov na adresu hliníkovej pergoly môžeme nájsť naozaj veľa. A napriek tomu, čuduj sa svete, rad ľudí tomuto materiálu neholduje. Naopak dáva prednosť starej prírodnej klasike, nenachytá sa na modernu.
 

Ako sa upokojiť od stresu?


Prečo teda zabudnúť na hliník a zostať v súlade s tradíciou verný drevu? Predovšetkým preto, že drevo je príjemný prírodný materiál. Teplý na dotyk. Upokojuje od stresu, tvorí vhodný priestor na relaxáciu a meditáciu. Pod drevenou pergolou vám nebude nič pripomínať stres, ruch veľkomesta, veční nestíhání. Drevené pergoly sú proste upokojujúce.
 

Dokonalý súlad s prírodou


Ďalším argumentom, prečo si na záhradu postaviť pergolu z dreva, je práve materiál samotný. Tieto záhradné pergoly dokonale zapadnú do okolitej prírody. Krásne ladí s okolitou zeleňou. Kovová pergola bude vždy trochu trčať von z prírody, budiť pozornosť. Nikdy úplne nesplynie. Preto ak vám záleží aj na celkovom estetickom dojme, ak nechcete rušiť okolitú prírodu, je drevo rozhodne vhodným riešením.

Videoprohlídka oblúkovej pergoly WOODY ARC


Vrstvené drevo predlžuje životnosť

Veľa ľudí argumentuje tým, že kovové pergoly majú vyššiu životnosť. Lenže to je pravda len z časti. Dnes sa používa na pergoly vrstvené lepené drevo a táto technológia podstatne predlžuje životnosť drevených pergol. Vďaka drevenej konštrukcie nie sú tak citlivé na vzdušnú vlhkosť a tým pádom tiež toľko nezosychajú ani nenapučiavajú. To je zárukou toho, že sa predlžuje životnosť drevených konštrukcií.

Prezrite viac z kategórie: Pergoly