MagazínPrečo si zaobstarať zastrešenie bazéna?

Dôvodov pre zastrešenie bazéna nájdete hneď celý rad. V dnešnej dobe je možné zastrešiť prakticky každý typ bazéna. Vysoká variabilita typov, tvarov a rozmerov zastrešenie umožní vybrať si to vhodné riešenie pre váš bazén.

Dôvodov pre zastrešenie bazéna nájdete hneď celý rad. V dnešnej dobe je možné zastrešiť prakticky každý typ bazéna. Vysoká variabilita typov, tvarov a rozmerov zastrešenie umožní vybrať si to vhodné pre váš bazén.

 

 

Prečo zastrešiť bazén

Vďaka zastrešeniu bazéna, môžete predĺžiť kúpaciu sezónu a to až o 6 mesiacov, pretože strecha pomáha udržať stálu teplotu vody, obmedzí nečistoty, ktoré do bazéna môžu napadať alebo zabráni nechcenému pádu do bazéna.

Zastrešenie bazéna by nemalo teda chýbať najmä, ak máte malé deti či zvieracích miláčikov. Mnohé modely zastrešenia majú aj bezpečnostný zámok.
 
Zastrešiť možno bazén nízkou či vyššou strechou, pričom stredné a vysoké modely zastrešenia sú plne podchodzie a tak sa môžete pohybovať okolo bazéna aj pri nepriaznivom počasí. Ďalšou možnosťou je variabilné posuvné zastrešenie, ktoré sa používa vďaka konštrukcii na zastrešenie bazénu pri použití steny, ktorá sa nachádza v blízkosti bazéna. Je možné odkryť časť strechy alebo celý bazén. Tento typ zastrešenia je veľmi elegantný a vzdušný, a na rozdiel od iných typov konštrukcií nenaruší vzhľad pozemku.
 
Pokiaľ chcete bazén zastrešiť len proti padajúcim lístim alebo ako ochranu pred pádom do vody, potom možno využiť aj lamelové zakrytie bazéna alebo plachtu či fóliu. Ide o lacnejšie, napriek tomu rovnako účinné riešenie. Nie je možné opomenúť tiež dôvod, že šetríte nielen peniaze na nákup chémie a čistenie bazéna, ale tiež výrazne ušetríte za energiu.

 

Výhody zastrešenia bazéna:

  • predĺženie kúpacej sezóny do jesene
  • možnosť kúpania aj za zlého počasia
  • pasívny ohrev vody
  • až 30% úspora nákladov na ohrev vody
  • jednoduchšia údržba bazéna
  • ochrana vody pred lístím a hmyzom
  • bezpečnostné hľadisko
  • poskytne potrebné súkromie

Pre vypracovanie nezáväznej cenovej ponuky na niektorú z našich záhradných stavieb nám napíšte na ponuky@hobbytec.sk zavolajte na tel. číslo +421 909 100 200 alebo použite náš kontaktný formulár.