MagazínPredstavujeme - pergola proti vetru a dažďu

O pergolách sme napísali už veľa. Vieme, že sú to dizajnové a odolné stavby s nekonečnými možnosťami využitia. Môžu slúžiť ako stretávacích miesto, priestor pre detské hrátky, domov vášho maznáčika či menšie záhradka pre okrasné kvety. Poďme si dnes predstaviť tie vôbec najpopulárnejšie.

Hliníková pergola s polykarbonátom Pollard

Posedenie za akéhokoľvek počasia ponúka pergola zo série Pollard. Jej konštrukcia je vyrobená z veľmi odolného hliníkového profilu, ktorý pri povrchovej úprave získava vrstvu z oxidu hliníka. Tá zabraňuje ďalšiemu korodovaniu. Základnými farbami sú antracitová, biela a hnedá. Nie je však problém prispôsobiť stavbu úplne na mieru vašim potrebám.

Dôležitým aspektom je strecha z polykarbonátu. Tento materiál prirodzene odpudzuje špinu, machy i plesne. Navyše jeho UV filter chráni pred škodlivými slnečnými lúčmi. Zastrešenie je možné si vybrať v mliečnom či dymovom prevedení, prípadne zvoliť dizajnovú sklenenú variantu.
 

Hliníková pergola so sklom Pollux

Táto séria sa vyznačuje predovšetkým dlhou životnosťou. To je spôsobené predovšetkým vďaka spracovaniu hliníka procesom eloxovanie. Ten zabraňuje nežiaduce korózii. Použitý materiál je veľmi odolný voči nepriaznivým vplyvom počasia, ako je dážď či krúpy. Rovnaké vlastnosti nesie aj strešná krytina vyrobená z bezpečnostného skla. To je v ponuke v čírom, mliečnom či dymovom prevedení. Pri výbere rozmerov môžete voliť výšku od 200 až po 600 cm. Môžete tak prispôsobiť pergolu svojim potrebám a využiť ju napríklad ako zastrešenie pre bazén či prístrešok pre automobil.
 

Bioklimatická pergola Regulus

Tento variant esteticky obohatí celý priestor pred domom. Bioklimatická pergola sa perfektne hodí na každú záhradu, terasu i posedenie pri hoteli reštaurácie. Stavba vyniká nielen svojím dizajnom ale použitými technológiami. Je vybavená otočnými lamelami. Tie predstavujú jedinečný tieniaci systém, ktorý spoľahlivo pracuje v každú ročnú dobu. V lete chráni hostí pred vysokými teplotami a slnečnými lúčmi, na jeseň naopak odolá vetru a dažďu. Jednotlivé lamely unesú zaťaženie až 150 kg / m². Celú stavbu možno doplniť o bočné steny, čím vytvoríte dokonale uzavreté miesto.