MagazínPrístrešok na auto vs. garáž

Aj keď máte v rodine viacero áut, nie je potreba parkovať autá na ulici pred domom. Ale ako sa rozhodnúť. Je lepší prístrešok alebo garáž? Každé má svoje pre a proti. Ideálna možnosť predstavuje obstaranie oboch - garáže spolu s prístreškom.

7.9.2017
 
Aj keď máte v rodine viacero áut, nie je potreba parkovať autá na ulici pred domom. Ale ako sa rozhodnúť. Je lepší prístrešok alebo garáž? Každé má svoje pre a proti. Ideálna možnosť predstavuje obstaranie oboch -  garáže spolu s prístreškom.
 

Dřevěná garáž Tarazet 6x7,5mVýhody parkovania auta v garáži


Garáž má predovšetkým výhodu, že zamknuté dvere predstavujú určitú ochranu proti vandalom a zlodejom. Garáž tiež chráni vozidlo pred koróziou, ale iba za určitých podmienok. Garáž však musí byť dostatočne vetraná a dostatočne vykurovaná. Potom môže byť auto v lepšej kondícii než to, ktoré je prakované vonku alebo pod prístreškom. Vlhká a nevykurovaná garáž predstavuje pre auto riziko korózie.
 

Výhody přístřešku pro autá


Vhodnou alternatívou garáže je prístrešok pre autá. Najväčšou výhodou prístrešku je nízka investícia pri zakúpení. Či už ide o prístrešok s oceľovou, hliníkovou alebo drevenou konštrukciou, jej zostava nie je zložitá. Brána sa dodáva ako súprava. Vozidlo je chránené pred slnečným žiarením pod krytom a pri studených zimných teplotách nie je riziko rozmrazovania zámkov.


Ideálne riešenie

Ak je v rodine viacero áut predstavuje ideálne riešenie parkovanie vozidiel spojenie garáže spolu s prístreškom pre jedno alebo aj viacero áut. Je dobré zladiť obe stavby nielen tvarom strechy a farbou. Auto stojaci pod prístreškom, ktorý prilieha k budove garáže, je navyše chránené z viacerých strán než len zhora a to je v prípade rozmarov počasia plne dostačujúce.
 
 


garáž s přístřešekem TabitGaráž s prístreškom

Drevená garáž s prístreškom Tabita je ideálna kombinácia uzavretej garáže s krytým státím. Celá stavba má 6 x 7m a možno ju využiť nielen na parkovanie vozidla, ale aj na príležitostné posedenie s rodinou. Veľmi zaujímavým riešením je tiež drevená garáž Tarazet s prístreškom pre dva automobily s rozmerom 6 x 7,5m.