MagazínPrístrešok pre auto aj karavan

Ak máte rodinný dom, chcete parkovať, svoje vozidlo v blízkosti domu. Ale, čo robiť, keď pozdĺž cesty okolo domu je to nemožné, pretože to nedovoľujú priestorové možnosti a na záhrade si nechcete zničiť trávnatú plochu. Predstavte si, že by ste si určitý kus pozemku vyčlenili pre stavbu prístrešku pre auto. Predstavte si, že je plocha pod prístreškom spevnená, nehrozí vám nikde hromady bahna a auto má svoje vyhradené miesto a už nestojí náhodne okolo domu.

26.10.2017

Jestliže máte rodinný dům, chcete parkovat, svůj vůz poblíž domu. Ale, co dělat, když podél cesty kolem domu je to nemožné, protože to nedovolují prostorové možnosti a na zahradě si nechcete zničit travnatou plochu. Představte si, že byste si určitý kus pozemku vyčlenili pro stavbu přístřešku pro auto. Představte si, že je plocha pod přístřeškem zpevněná, nehrozí vám nikde hromady bahna a auto má své vyhrazené místo a už nestojí nahodile kolem domu.
 

Účinné riešenie

 
Prístrešok pre auto zaobstaráte veľmi ľahko. Ide o účinný, moderné a cenovo dostupný spôsob ochrany auta pred zmenami počasia. Navyše môže ísť o takzvaný prístrešok na čokoľvek. Ak budete organizovať rodinnú párty. Jednoducho auto zaparkujete dočasne bokom a prístrešok môže vytvárať zázemie pre hostí v prípade nepriaznivého počasia.
 
 

Máte karavan
 

Ak máte karavan alebo príves, len ťažko budete budovať garáž s neštandardné svetlou výškou pre karavan. Avšak prístrešky pre karavan sú dnes bežnou praxou. A tak karavan, ktorý nevyužívate väčšinou denne, bude po celý rok ochránený pred rozmarmi počasia a vy pomocou prístrešku významne ovplyvníte jeho vzhľad i životnosť.
 
 

Vybrali ste si

 
Ak ste si vybrali zo širokej ponuky oceľových, hliníkových alebo drevených prístreškov pre autá. Potom nezostáva než sa rozhodnúť medzi samonosným prístreškom alebo prístreškom pevne ukotveným zo všetkých strán. Každý z prístreškov má vlastnú projektovú dokumentáciu a montážny návod. Tie by mali byť súčasťou oznámenia pre daný stavebný úrad v obci, že zamýšľate stavbu prístrešku pre auto.
 
 
 

Stavebná pripravenosť

Pred začatím montáže prístrešku je potrebné pripraviť zemné skrutky, alebo betónové pätky pre ukotvenie prístrešku, pričom je nutné vychádzať z projektovej dokumentácie konkrétneho prístrešku. Pomocou stavebných vrutov si možno ušetriť veľa práce. Ich umiestnenie je veľmi stabilný, avšak tiež flexibilné a práca s nimi je rýchla a šetrná k životnému prostrediu. Navyše majú vďaka použitému materiálu veľmi dlhú životnosť.