MagazínSIP panel ako základ nášho mobilného domu

Panel SIP je základom našich drevostavieb. V čom tkvie jeho čaro? Jedná sa o desaťročie vyskušania stavebné metódy, ktora vyniká Predovšetkým svojimi izolačnými schopnosťami. Navýši sa jedná o 100% recyklovaný materiál a chová sa teda veľmi šetrné k prírode, čo je rozhodujuce.

Najprv trocha histórie. SIP panel nie je úplnou novinkou. Jeho prvá využitie sa datuje už hlboko do 20. storočia, kedy bol objavený v Spojených štátoch. K rozmachu potom dochádza v 50. rokoch a odvtedy sa postupne dostáva do popredia v stavebnom priemysle. V súčasnej dobe sa jedná o veľmi stabilný metódu, ktorá odolá aj náročným podmienkam ako je napríklad silné zemetrasenie.

Tri vrstvy osvedčenej kvality

Panely SIP sa skladajú z troch častí. Jadro tvorí silná vrstva polystyrénu, ktorá je z oboch strán chránená tzv. OSB doskami. Tie sú vytvorené z vysoko kvalitného dreva, respektíve z jeho veľkoplošných triesok. Doska samotná sa skladá z troch laminovaných vrstiev spojených vodeodolnou živicou. Táto výrobná technológia tak umožňuje získať materiál s 90% obsahom dreva a zabezpečiť mobilnému domov tie najlepšie vlastnosti.

Vlastnosti OSB dosiek

Oproti ostatným stavebným materiálom OSB dosky vynikajú v týchto bodoch:

  • Vďaka vysokému obsahu dreva sú dobrým tepelným izolantom
  • Dosky sú navrhnuté vo veľkých formátoch a nevyžadujú tak príliš spojov, to vedie k tomu, že úplne minimalizujú akustické a tepelné straty
  • Vďaka moderným technológiám sú odolné voči požiarom
  • Ich pevné spojenie nevytvára priestor pre náchylnosť k nárazom a vibráciám
  • Jedná sa o prírodný materiál, ktorý nie je nijako zdravotne závadný a úplne šetrný k prírode

Rýchla výstavba a nízka cena

Stavbu zo SIP panelov je možné realizovať v každú ročnú dobu, nemusíte sa tak báť prieťahov spojených s nepriazňou počasia. Samotná montáž sa potom počíta v rádoch niekoľkých dní či týždňov. Táto skutočnosť sa prejavuje predovšetkým v cene, ktorá je oproti prípadu murované varianty úplne bezkonkurenčná.

    Vyberte si zo širokej ponuky mobilných domov