MagazínTerasa

Chcete mať možnosť komfortného posedenia v blízkom kontakte so záhradou a nemáte záhradný altánok ani pergolu? Riešením môže byť terasa.

Chcete mať možnosť komfortného posedenia v blízkom kontakte so záhradou a nemáte záhradný altánok ani pergolu? Riešením môže byť terasa.
 

 

Zatienenie terasy

Terasa predstavuje ideálne miesto pre posedenie aj relaxáciu. Príjemný pobyt na záhrade umocnia vhodné zatienenie, ktoré ochránia pred priamym slnečným žiarením.
 

Slnečník

Jednoduchý typ zatienenia predstavujú tradičnú slnečníky, ktoré majú tú výhodu, že sú lacné, mobilné a v súčasnej dobe z veľmi kvalitných materiálov. Vďaka otáčacím a naklápacím možnostiam slnečníka je jeho 100% funkčnosť plne zaistená.
 

Markíza

Komfortné zatienenie zaistí terasové markízy. Väčšina markíz je vodeodolná, takže ju môžeme využívať aj v nepriaznivom počasí. Markíza je na inštaláciu aj obstarávaciu cenu náročnejšie ako slnečník, ale je veľmi funkčný a v súčasnej dobe veľmi žiadaná. Na trhu sú markízy kĺbové, zvislé, kazetové, výsuvné či sklopné. Markízy bývajú vybavené buď tradičným otáčaním na kľučku, avšak pohon ovládaný rádiovým riadením je natoľko pohodlný, že je ťažké mu odolať.
 

Zastrešenie

Pokiaľ chcete terasu užívať celoročne, kúpte si zastrešenie terasy. Zastrešenie umožňuje ľubovoľné otvorenie priestoru a je na trhu v rozmanitých materiáloch i rozmeroch. Vysoký komfort potom predstavuje posuvné zastrešenie.
 

Rolovacie steny

Ideálnym doplnkom k zastrešenia sú rolovacie steny čiže zipsové rolety. Chráni nielen pred slnečným žiarením, ale aj vetrom a dažďom a v neposlednom rade zvyšujú komfort súkromie. Pri kombinácii vhodného zastrešenia a rolovacích stien vykúzlime z obyčajnej terasy čarovnú a účelnú zimnú záhradu.