MagazínV zime plánujte úpravy okolo domu

Zima rozhodne nie je čas na odpočinok, naopak. Je to ideálny čas na plánovanie jarných a letných aktivít - predovšetkým v otázke záhradných stavieb a vybavenia.

27.12.12017

Čo robiť v zime, keď je mráz? Rozhodne nie je treba zaháľať. Naopak, môžete si plánovať, čo napríklad okolo domu alebo na záhrade urobíte do budúcej jari alebo leta. Nastáva vám ideálny čas, kedy môžete zvažovať rôzne varianty a premýšľať na tému, ktorá z nich sa ukáže ako najlepší. Je to len na vás.


přístřešek na autoUskladnite drevo správne


Pokiaľ máte kachle na pevné palivo a doteraz ste sa nevybavili kvalitným Drevníky, potom je najvyšší čas sa tomu intenzívne venovať. Túto zimu treba ešte zvládnete s provizóriom, ale riskovať to ešte ďalšie zimu je nebezpečné. Preto si vyberte kvalitné stojan na drevo, ktorý oddelí uskladnená polená od zeme. Najdôležitejšie totiž je, aby drevo od zeme nechytalo vlhkosť. To je veľmi ťažké a podarí sa to jedine v prípade, keď má dřevník odstup od zeme.

Preto si kúpte kvalitnú dreváreň, v ktorej vaše zásoby dreva uschnú.

Okolo dojmu prejdete suchou nohou

Ďalej by ste mali určite riešiť usporiadanie priestor okolo domu. Ideálne sú napríklad vchodové striešky, ktoré sa dajú pretiahnuť na celý rozsah domu. Teda nemusí chrániť jenom bezprostredné okolie vchodových dverí, ale i napríklad cestičku okolo domu. Pri moderných víl je možné vytvoriť potrebné celý koncept presklené striešky kryjúce všetky cestičky. Vyzerá to skvele a veľmi to oceníte vo chvíli, keď bude treba pršať, a potrebujete suchou nohou prejsť okolo domu.
 

Prístrešok z nerozbitného materiálu

Na vchodovú striešku a jej predĺženie môže nadväzovať napríklad prístrešok na auto. V takom prípade môže byť jednotiacu strešnou krytinou polykarbonát. Aj keď je v posledných rokoch veľa obľúbený, ešte stále je mnohokrát trochu nedocenený. Okrem toho, že táto krytina vyzerá naozaj dobre a moderne, zároveň má celý rad vynikajúcich praktických vlastností. Výborne prepúšťa svetlo, takže budete mať po prístreškom, alebo vchodovú strieškou krásne vidieť. Navyše ide o takmer nerozbitný materiál, ktorý prežije aj krupobitie alebo silný vietor.


Viac z kategórie: Prístrešky a zastrešenia