MagazínViac vozidiel v domácnosti? žiadny problém

Už nebýva ničím výnimočným, že máte v rodine viac ako jedno auto. A čo potom, keď máte aj príves alebo karavan? Ako efektívne vyriešiť parkovanie, aby ste neobťažovali susedov a zároveň parkovali pohodlne a bezpečne.

27.10.2017

Už nebýva ničím výnimočným, že máte v rodine viac ako jedno auto. A čo potom, keď máte aj príves alebo karavan? Ako efektívne vyriešiť parkovanie, aby ste neobťažovali susedov a zároveň parkovali pohodlne a bezpečne.
 

Garáž
 

Áno garáž je väčšinou to prvé, čo vás napadne v spojitosti s parkovaním vozidla. V prípade dvoch vozidiel je potom ideálnym riešením dvojgaráž. Lepšie povedané montovaná garáž pre dve autá. Tá potom môže byť ďalej zateplená či bez zateplenia alebo si môžete kúpiť montovanú garáž s omietkou. Tú potom je možné opatriť jednými širokými vrátami alebo dvoma oddelenými, záleží na preferenciách majiteľa.
 

Prístrešky
 

Ak to priestorové možnosti dovolia, je možné montovanú garáž alebo existujúce garáž doplniť o stavbu prístrešku pre auto. V prípade, že prístrešok pristavíte k zamýšľanej dvojgaráži, razom získate priestor pre bezpečné parkovanie troch vozidiel. Prístrešok možno umiestniť z akejkoľvek zo strán garáže. Je pravda, že umiestnite ak je z prednej strany garáže, je obmedzený vjazd do garáže druhému vozidlu. Ale máte Ak v garáži menej často používaný voz alebo obytný príves nemusí takéto radenie predstavovať problém.
 
 

Multifunkčný prístrešok

 
Zvažujete obstaranie prístrešku pre dve autá alebo dokonca viacero áut? Potom si možno vybrať z dvoch rôznych ciest. Buď si vyberiete prístrešok väčších rozmerov, aby vyhovoval vašim priestorovým požiadavkám, alebo možno umiestniť niekoľko prístreškov za sebou alebo vedľa seba. Pre tieto účely sa ideálne hodí samonosné prístrešky pre autá, ktoré toto variabilné umiestnenie plne umožňujú.
 
 

Karavan navyše

 
Áno, parkovanie karavanu je bezpochyby náročnejšie, než je tomu u bežného osobného auta. Karavan nepoužívate denne a nie je vhodné nechávať ho stáť dlhodobo len tak na ulici. Aby karavan slúžil dlho a dobre, mal by mať zastrešené státie a vôbec nevadí, keď bude trochu bokom, avšak musí byť dostatočne priestranné. Pokiaľ máte karavan, kúpte si dostatočne veľký prístrešok pre karavan aj osobné auto.