MagazínVideo - drevostavba a jej popularita

Drevostavba si postupne získava svoje miesto u českých rodín. Ich najväčšou výhodou je nízka energetická náročnosť a šetrnosť k prírode. Vďaka tomu sa využívajú predovšetkým ako celoročné mobilné a rodinné domy. Skvelé uplatnenie nájsť aj v komerčnej sfére, ako vrátnice alebo kancelárske priestory.

Svojou funkčnosti sa bezozbytku vyrovnajú murované variante rodinného domu. V ponuke je hneď niekoľko konštrukčných systému od tých zrubových až po moderné panelové. Tie sa vyznačujú výbornými mechanickými a tepelnými vlastnosťami. Ich izolačné vlastnosti bránia veľkému hluku a sú odolné aj voči ohňu.

Neoceniteľná variabilita

Ich stavba je jednoduchá. Nie je nutné totiž budovať základnú dosku. Dom využíva zemných skrutiek, ktoré vytvoria dostatočnú stabilitu. Vďaka tomu sa znižujú tiež obstarávacie náklady. Tie je možné ušetriť prostredníctvom prác vykonaných svojpomocne. Ak sa rozhodneme zmeniť dispozície alebo umiestnenie okien, nie je problém takúto úpravu vykonať aj pri samotnej realizácii.
 
Menšie domy sa dajú postupne rozšíriť o ďalšie moduly a vytvoriť plocha až 150 m². Ak sa tak postupom času naša rodina rozrastie o ďalších členov, nie je problém za krátky čas interiér obohatiť o detskú izbu. To isté platí o ďalších záhradných stavbách. Drevostavbu je ideálna doplniť o zimnú záhradu alebo pergolu.

Pozrite sa na celkovej výhody drevostavby