MagazínViete, ako spoznáte kvalitný polykarbonát?

e veľa dodávateľov a predajcov polykarbonátu. Ale čo vám zaistí výbornú kvalitu za prijateľnú cenu. Jedine znalosť, ako rozpoznať kvalitný polykarbonát od nekvalitného.

13.10.2017
 
Je spousta dodavatelů a prodejců polykarbonátu. Ale co vám zajistí výbornou kvalitu za přijatelnou cenu. Jedině znalost, jak rozpoznat kvalitní polykarbonát od nekvalitního.
 
 

Vzhľad

Kvalitná polykarbonátová doska je na pohľad číra. Pokiaľ má doska iné sfarbenie, napríklad do žlta či do šeda alebo ak sú v nej malé biele krupice, poukazuje to na nekvalitné technologické postupy a použité materiály pri výrobe. Ak dosku z polykarbonátu narežete, ideálne špeciálne pílou, sú konce dosky ostré. Nepravidelné a rozstrapkaný konce opäť poukazujú na nekvalitné materiál.
 

Čo doska z polykarbonátu vydrží

Polykarbonát úspešne odolá veľmi vysokému zaťaženiu, dosky vykazujú vysokú húževnatosť. Polykarbonát možno zaradiť medzi najpevnejšie polyméry. Je pevnejšie ako tabuľové sklo a máloktorý materiál sa mu vyrovná v pevnosti, a to aj pri extrémnych teplotách. Kvalitné polykarbonát je stabilný pri teplotách pohybujúcich sa od -40 do + 135cm. Vždy sa len mierne zmrští alebo roztiahne a veľmi pomaly horí.
 
 

Využitie polykarbonátu

 
Polykarbonát v rôznych formách je využívaný snáď vo všetkých priemyselných odvetviach. Nevynímajúc medicínu, elektroniku, optiku, potravinársky, automobilový či stavebný priemysel.
 
 

Stavebný priemysel

 stavebnom priemysle je najviac využívané komôrkového polykarbonátu a trapézového polykarbonátu. Všetky typy polykarbonátov je potreba spájať špeciálnymi montážnymi prvkami, ktoré zaručia doskám dlhú životnosť.