MagazínVýhody montovaného domu

Zatiaľ čo vo svete sú mobilné domy bežnou praxou, v českej kotline sú stále veľmi podceňovaným riešením. A pritom ich výhody často předčívají murovanú variantu. Oproti nej vynikajú rýchlosťou výstavby, cenou, náklady na prevádzku alebo šetrnosťou k prírode. V čom tkvie jej skutočná krása?

1) Variabilný vzhľad

Ak zvolíme murovanú stavbu, musíme vopred povedať, ako budú jednotlivé izby a dispozície vyzerať. U mobilného domu je proces ďaleko rozmanitejšie. Aj pri priebehu realizácie možno zmeniť rozloženie okien alebo miestností.

Ak sa posunieme o mesiace dopredu a naša rodina sa napríklad rozrastie o ďalších členov, nie je nutné meniť bydlisko.
Mobilný dom je možné rozšíriť o ďalší modul a vybudovať dostatok priestoru pre všetkých. Z menšie stavby je tak možné vytvoriť miesto s rozmermi až 150 m2.

2) Rýchlosť výstavby

Samotnú výstavbu mobilného domu nemusíme počítať na mesiace, ale na niekoľko týždňov. Pri štandardnom modeli sa jedná o 27. dní, počas ktorých prejdeme procesom o založení stavby až po inštalácii posledného osvetlenia. Pri výbere tej správnej spoločnosti získate montáž úplne na kľúč.

3) Nízka obstarávacia cena

Rýchla stavba, použité materiály a variabilita. Nízka cena mobilného domu vychádza z jeho základných vlastností. Pri montáži nie je nutné náročne budovať základovú dosku. Dom sa položí na betónové pätky a celý proces je hotový.

Dlhé prieťahy sú často spojené aj so získaním stavebného povolenia, čo u montovaného domu nie je problém. Všetky typy sú riadne atestované a získať vytúžený súhlas úradov je otázkou krátkeho času.

4) Úspora prevádzkových nákladov

Mobilný domček spadá do kategórie nízkoenergetických. Konštrukcia z panelov SIP zamedzuje kolísanie teplôt a tepelný odpor je stály. Stavba je zároveň prispôsobená všetkým typom vykurovania, ideálnym variantom sa stáva obstaranie slnečných panelov.

5) Šetrí prírodu

Mobilný dom je drevostavbou, a teda vytvorený z prírodného materiálu. Jedná sa o ekologickú stavbu, kedy použité panely SIP panely sú plne recyklovateľné.

Vyberte si zo širokej ponuky mobilných domov