MagazínZáhradné trendy novej dekády

V čase, keď sa človek vydáva smerom k prírode, sa záhrada stáva kľúčovým prvkom v domácnosti každého z nás. Jej usporiadanie, funkčnosť a dizajn jednotlivých prvkov musí byť navrhnutý pre maximálne pohodlie. Dôraz je pritom kladený na originalitu a vlastný invenciu. Riešenie na mieru predstavuje dnešnej štandard.

Trendy sa budú stále viac sústrediť na súžitie človeka s prírodou. A nejedná sa len o presun našich aktivít do vonkajšieho priestoru. Rovnako tak jednotlivé materiály použité pre záhradné stavby musí byť v dokonalom súlade s okolitou zeleňou.

1) Obklopte sa prírodou

Záhrada slúži ako miesto pre relax a odpočinok po dlhých pracovných dní. Zelená farba upokojuje. Nebojte sa jej efektom ešte viac obklopiť. Ideálnym riešením je umiestniť voľne stojaca stavbu ďalej od domu či ďalšie zástavby. V tomto prípade sa môže jednať o pergolu či záhradný domček.

2) Vytvorte funkčné miesto 

Presuňte časť aktivít mimo domu. Kuchyňa, jedáleň či letné obývacia izba sa môže nachádzať mimo interiér. Opäť vám v tomto smere pomôžu záhradné stavby. Stále populárnejšie zimná záhrada ponúka možnosť vytvoriť priestor obývateľný za každého počasia. Pod jej strechou sa tak dá tráviť voľný čas s rodinou i priateľmi.
 

3) Nebojte sa vplyvu moderného štýlu

Trocha urban štýlu neuškodí. Vyberajte materiály, ktoré vytvoria originálne miesto, budú šetrné k prírode a ponesú v sebe odtlačok moderného dizajnu. Hliník stále viac dobíja českej záhrady. Jeho univerzalita zapadne do akéhokoľvek prostredia, bez toho, aby narušila jeho kolorit.

4) Originalita na mieru 

Rovnako ako v interiéri, tak aj v exteriéri a jeho okolie vládne originalita a jedinečnosť. Katalóg je už minulosťou, doba praje vlastným nápadom a zákazkovej výrobe. Nebojte sa kombinovať zaujímavé prvky a vytvárať atypické riešenia.
 

5) decentný technológie 

Chytré funkcie sa začínajú presadzovať aj na miesta, kde by ste ich ešte pred pár rokmi nečakali. Pokiaľ si zaobstaráte Bioklimatická pergolu, je možné prostredníctvom telefónu či tabletu ovládať jej osvetlenie alebo ozvučenie. Zároveň možno automaticky riadiť otočné lamely a chrániť tak vnútro pred náhlymi rozmary počasia.